Svenska
Blog
En vecka med Iphone 5S

En vecka med Iphone 5S

Skrivet av Petter den 5 november 2013 kl 00:29

Nu har jag testkört alla nya funktioner, levt med Apples senaste telefon i en vecka och känner mig redo för ett köttigare inlägg med mina samlade intryck. Låt mig först inleda med att konstatera att det enligt mig inte är värt att köpa 5S om man redan äger en Iphone 5. Skillnaderna är helt enkelt inte tillräckligt stora.

I samma andetag måste jag applådera den nya Touch ID-funktionen. Jag swajpar aldrig längre för att öppna min telefon, jag knappar heller aldrig in säkerhetskoden utan sätter istället dit min högre tumme och vips! Iphone 5S låses upp på mindre än en sekund. Betydligt smidigare och mer användbart än vad jag hade trott på förhand.

Jag gillar också den nya kameran. Den är bättre både på att filma, fota i dunkelt ljus samt fota utomhus i dagsljus. Slow motion-funktionen i kameran är också den riktigt läcker och resultatet överträffar helt klart mina förväntningar. Inte för att jag egentligen vet varför jag någonsin skulle vilja filma i ultrarapid med min mobiltelefon, men det är en helt annan femma.

Den största förbättringen är hastigheten, enligt mig. Telefonen är snabbare, raskare, kvickare och rappare. Att surfa med Iphone 5S är en betydligt trevligare upplevelse än tidigare och som Oskar idag sade är det äntligen så gott som lika snabbt som att surfa Teh Interwebbs med en fullfjädrad dator. Ljudkvaliteten under telefonsamtal har även den förbättrats och även om det fortfarande verkar existera vissa smärre antennbekymmer så känns Iphone 5S som det trevligaste telefonen som Apple hittills byggt.

Batteritiden är dock en smula sämre än min gamla Iphone 5. Det har givetvis med den nya 64-bits-processorn att göra samt det mer krävande operativsystemet (i guess). Jag känner dock att jag saknar iOS 6. iOS 7 är platt, stilistiskt och snyggt men användarvänligheten är sämre än tidigare, på alla tänkbara plan.

All-in-all: En mycket trevlig telefon där små men naggande goda förbättringar håller mig sysselsatt och belåten tills dess att Apple äntligen rullar ut Iphone 6. Jag saknar fortfarande funktioner och hoppas på en något större skärm i framtiden.

HQ