Svenska
Blog

Pacific Rim. Mina åsikter.

Skrivet av Petter den 7 november 2013 kl 09:05

Den anlände på Blu-ray i måndags. Jag kikade på den igår och skrattade faktiskt mer åt Guillermo del Toros ultratramsiga datoreffektfest än vad jag gjort åt de senaste sju komedierna jag sett. Nog för att pucko-action is pucko-action, men den här filmen är bara för dum för sitt eget bästa.

Enorma Transformers slåss mot Godzilla och hans polare, mitt ute i havet. I flera timmar. Lite som ett dåligt barnprogram, fast med den fullständigt talanglöse Charlie Hunnam (Sons of Anarchy) i huvudrollen som extrabriljant (och vårdslös) pilot.

Skådespelarinsatserna är löjeväckande usla. Inte ens Hellboy lyckas läsa sina repliker på ett sätt som inte framkallar akuta gapskratt och karaktärerna i sig är så pass stereotypa att Duke Nukem helt plötsligt doftar ljuvligt av genomtänkt, mogen och framförallt modern nyansrikedom, i jämförelse.

Visst är det småskoj första gången en av jätterobotarna fläskar på Godzilla på truten men efter två timmars datorrenderat smiskande var mina ögon så pass trötta att jag nästan inte lyckades spärra upp dem ens med tandpetare. Kvaliteten på Blu-ray är dock inget annat än magnifik. Strålande bild, otroligt bra ljud. Filmen som sådan står sig som en av årets tveklöst tramsigaste.

Pacific Rim. Mina åsikter.

Sträv men också känslig. En riktigt töntig karaktär som spelas av en ordentligt medelmåttig Idris Elba

HQ