Svenska
Blog

Bästa konsollanseringen

Skrivet av Petter den 10 november 2013 kl 09:55

Min kära kollega och gamla kompis Jonas Rakastan Lakkupipujja Mäki korade under natten de han anser vara de trevligaste konsollanseringarna genom alla tider. Dreamcast, Nintendo Entertainment System samt Xbox. Min lista ser radikalt annorlunda ut. Här kommer mina åsikter om de tre smaskigaste konsolsläppen genom alla tider:

(3) Mega Drive (November 1990)
Sonic, det räckte i princip med Sonic. Jag fick se Sonic Teams ultramumsiga plattformspartaj rulla på en gammal trött trä-TV hemma hos klasskompisen Albertsson samma dag som Segas 16-bitskonsol släpptes, och var fullständigt förtrollad. Alex Kidd in the Enchanted Castle och Golden Axe släpptes dessutom samma dag, två spel som jag tillbringat oförskämt mycket tid med genom åren. Jag cyklade hem från Albertsson och började spara samma dag.

(2) Nintendo 64 (Juni 1996)
Jag skrev spelrecensioner för Östersunds lokaltidning och fick min Nintendo 64 skickad till mig från Nintendo Sverige fyra veckor innan releasen. Jag minns de första fyra veckorna som en magisk tid. Wave Race 64 var genialiskt, Pilotwings 64 var fenomenalt för att inte tala om Super Mario 64, det fjärde bästa spelet jag någonsin testat.

(1) Playstation (September 1995)
Jag hade väntat, väntat, väntat och längtat. Men jag hade inte råd med konsolen på egen hand (kostade 3295:- när den släpptes i Sverige) vilket gjorde att jag försökte övertyga någon av mina kompisar att dela på konsolen med mig, köpa den tillsammans. Barndomspolaren och likasinnade spelgalningen Flush™ pytsade in hälften på releasedagen den 29:e september 1995 köpte vi Ridge Racer och Wipeout. Jag tillbringade säkert 100 timmar med vardera spel de följande året för att inte tala om all tid som Loaded, Wipeout 2087, Tomb Raider, Metal Gear Solid, Driver, Gran Turismo och Tekken svalde de kommande åren efter Europa-premiären.

Bästa konsollanseringen

Vilken konsolpremiär favoriserar du?

HQ