Svenska
Blog

Jag tippar UFC 167

Skrivet av Petter den 14 november 2013 kl 11:34

På lördag smäller det, bra-nog å! UFC firar sin 20-årsdag och detta med ett matchkort som ser förbaskat smockproppat ut såhär på förhand. Jag har i vanlig ordning tippat lite och hoppas såklart att du gör detsamma.

Georges St-Pierre vs Johny Hendricks
Äntligen dags för Hendricks att få testa sig mot viktklassens bästa (genom alla tider). Johny kan brottas, har bra kondition och slår hårt. Men St-Pierre kommer att dominera honom. Först kommer Hendricks att hållas på ett avstånd med hjälp av Georges jabb, sen kommer han att bli sönderbrottad, även fast han under college var en ofantligt mycket mer meriterad brottare. Georges kommer att vinna över Hendricks, över Ellenberger och över Lawler. Sen går han i pension. Vinst för St-Pierre via domslut.

Rashad Evans vs Chael Sonnen
Matchkortets mest ointressanta fight såhär på förhand är den mellan bästa polarna Rashad och Chael. Två atletiskt begåvade brottare som ofta vinner genom hård press och bra nedtagningar. Jag tippar vinst för Rashad även fast Chael är bufflig och mustig. Evans har för bra boxning och är för snabb. Vinst via domslut, trist nog.

Rory MacDonald vs Robbie Lawler
Rory är teknisk, avvaktande, rutinerad. Robby är våldsam, arg, helvild och tre gånger så meriterad. Jag hoppas innerligt att Lawler kan knocka MacDonald tidigt men jag tippar Rory på submission. Robbie har lite för risigt submission-försvar vilket vi tidigare sett tydliga bevis på.

Josh Koscheck vs Tyron Woodley
Kvällens mest spännande fight på förhand enligt mig. Två hårtslående brottare som kommer att mötas i mitten för att klappa trut. Jag hoppas att Woodley knockar Koscheck tidigt och jag tippar Woodley via knock. Det smarta här vore att tippa domslutsvinst men jag vågar mig på knock-prediction.

Donald Cerrone vs Evan Dunham
Donald "Cowboy" Cerrone är en av mina favoritfighters. Evan Dunham är en av viktklassens mest underhållande... Jag tror att detta kommer att bli ett slugger-krig utan dess like. Vinsten går till Cowboy eftersom han är hårdare. Via domslut.

Ariel snackar lite med Rory McDonald
Ariel snackar lite med GSP
Ariel snackar lite med Chael P Sonnen
Ariel snackar lite med Johny Hendricks

Jag tippar UFC 167

Vilka tror du kommer att vinna på lördag?

HQ