Svenska
Blog

Mina 5 favoritregissörer

Skrivet av Petter den 29 november 2013 kl 13:29

Min lista har ändrats något på de fem åren sedan jag senast rankade favoritregissörer (film). Därför tänkte jag uppdatera den något.

(5) Steven Spielberg
Han är inte alls lika bra idag som han var för 20 år sedan men samtidigt har Spielberg gjort tillräckligt med minnesvärda mästerverk för att knipa en plats på listan. Hajen, E.T, Saving Private Ryan, Jurassic Park och Schindler's List, för att nämna några.

(4) Quentin Tarantino
Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Inglorious Basterds och Django. Fura underbara filmer från en regissör med en unik känsla för snackig dialog och svart komik, som (nästan) alltid underhåller på kungliga premisser.

(3) Ingmar Bergman
Jungfrukällan, Fanny & Alexander, Smultronstället, Scener ur ett äktenskap, Sommarnattens leende. Bergman kommer för alltid att stå sig som det bästa som Sverige någonsin har erbjudit när det kommer till renodlad filmbriljans.

(2) Ridley Scott
Alien, Blade Runner, Black Rain, Black Hawk Down, Gladiator och Matchstick Men. Ridley står sig som världens näst bästa regissör enligt undertecknad. Hans avlidne lillebror hamnar inte långt bakom.

(1) Joel Coen
The Big Lebowski, Fargo, Miller's Crossing, No Country For Old Men och True Grit. Fem filmer som jag håller extremt högt. Fem filmer proppade med originalitet som underhåller på bästa tänkbara sätt. Bröderna Coen är mina absoluta favoritregissörer.

Mina 5 favoritregissörer

OVER THE LINE! Mark it zero, Dude.

HQ