Svenska
Blog

Battlefield 4. Vilken sörja.

Skrivet av Petter den 3 december 2013 kl 13:01

När Gamereactor (och all annan spelpress för den delen) recenserade Battlefield 4 gjorde vi det hemma hos EA. Spelet flöt perfekt och vi snubblade inte över så mycket som en endaste liten minibugg. Ingenting. Oskar älskade storleken på onlinematcherna, dynamiken, designen, variationen, grafiken och framförallt ljudet. Gamereactor gav Battlefield 4 ett mycket högt betyg.

Det har gått en månad sedan releasen och tyvärr fungerar spelet fortfarande inte som det var tänkt. Servrarna kastar ut mig på regelbunden basis, matcherna avbryts alldeles innan de tar slut och det hänger sig flera gånger per kväll. PC-versionen såväl som den trasiga Playstation 4-utgåvan. Och nu har det ju faktiskt gått så långt att det nästan börjar bli dags att skriva om recensionen, det börjar bli dags att sänka betyget om EA och Dice inte snabbt fixar de kvarvarande irritationsmomenten.

För även om Sim City var trasigt vid launch fixades det efter ett par veckor. Skamligt av EA på fler sätt än ett såklart att dundra ut ett o-spelbart spel, men Battlefield 4 är på alla tänkbara sätt ett värre exempel på bristande respekt för sina kunder. 600 spänn för en titel som till 98% är fokuserad på onlineunderhållning - som inte fungerar.

Jag har verkligen försökt spela Dice (i grunden) mustiga krigsfyra på Playstation 4 den senaste veckan men det går inte. Trots buggfixar, patchar och uppdateringar. Spelet hänger sig som ett trasigt gratisprogram och jag slängs ur matcherna innan jag hunnit slutföra dem. Det är dags att vi som spelmedia tar vårt ansvar och ser till att testa produkter som Battlefield 4 även i en hemmamiljö efter att spelet släppts innan vi delar ut vårt betyg. Där håller jag med er som kritiserat oss angående detta.

Det är också dags för dig som spelköpare att rösta med plånboken och att visa spelutgivare som släpper produkter som inte fungerar att det inte är godtagbart, inte för en sekund. Ett par mindre buggar är väl inga problem med ett onlinespel som knappt går att nyttja online - är 100% helt oacceptabelt.

Battlefield 4. Vilken sörja.

- Vad tomt det är?
- Ja, det har hängt sig för alla andra spelare.

HQ