Svenska
Blog

Xbone vs PS4. Bäst handkontroll?

Skrivet av Petter den 4 december 2013 kl 23:03

Det är två mycket bra handkontroller som Microsoft respektive Sony dundrat ut i samband med releasen av Xbox One och Playstation 4. Mycket, mycket bra till och med. Jag är larvigt förtjust i dem båda nu såhär en dryg vecka efter det att maskinerna släppts på marknaden.

(1) Xbox One-kontrollen ligger bra i labbarna. Mönstret på kanten till de analoga styrspakarna är en välkommen förändring i jämförelse med Xbox 360-dosan och de nya triggerknapparna är skönt formade. Jag upplever dock att styrspakarna är en smula för höga och att trigger-knapparna ligger lite för nära varandra. För min del hade Microsoft gärna fått flytta ned spakarna 3-4 millimeter samt placerat avtryckarna på handkontrollens ovansida cirka en centimeter längre ifrån varandra.

(2) Playstation 4-handkontrollen är den bättre av de två, utan tvekan. Tack vare längre vingar ligger den bättre i mina händer och jag kan vara avslappnad under längre spelpass med denna dosa. Analogspakarna känns bättre, är något mindre och sticker inte upp fullt lika högt som på Xbox One-kontrollen. Jag gillar även känslan på L2/R2 bättre här då Xbox One-knapparna känns lite/lite för enkla att trycka ned. Det saknas en smula motstånd där, tyvärr. Visst är touch-plattan tramsig och visst sitter Options-knappen illa till, men det hindrar inte Dual Shock 4 från att vinna denna duell.

Xbone vs PS4. Bäst handkontroll?

Har du hunnit klämma på båda dosorna och isåfall - vilken gillar du mest?

HQ