Svenska
Blog
Lurad att köpa plastskräp

Lurad att köpa plastskräp

Skrivet av Petter den 10 december 2013 kl 12:33

Det här med specialutgåvor är idag en sörjig cirkus av ultrastygg plast och lättlurade konsumenter. I spelvärlden ser vi det allt för ofta. 1000 kronor extra för en gigantisk papplåda som i princip bara innehåller en plastfigur och en tunn nonsensbok fylld med spelteamets konceptillustrationer. Ofta är diverse specialutgåvor helt värdelösa och priserna är helt uppåt väggarna sinnessjuka. Extremt, extremt sällan är det höga priset motiverat. Jag skulle vilja skriva "aldrig", faktiskt.

Det finns dock bättre och sämre exempel. Grand Theft Auto V-boxen var såhär i efterhand rena rånet. Fenomenalt spel värt alla pengar i världen (såklart) men en usel, usel specialutgåva. Vad innehöll den? En nylonpåse för pengaförvaring (helt värdelös), en sekretkepa endast duglig för människor under 13 år och med katastrofal klädsmak (helt värdelös) samt spelet i ett tunt metallfodral (helt värdelöst). Högst subjektivt såklart men för 1000 spänn borde man få något mer... Ordentligt.

Värst i år verkar dock Robo Pac Edition av fiaskorullen Pacific Rim vara. Man får filmen och... Den fulaste plastfiguren jag sett i hela mitt liv. Ser ut som om jag själva skulle ha smält lite Lego hemma i köket (i en kastrull) som jag sedan kastat ned i ett krondike för att dagen efter paketera skiten i en låda och döpa det till Special Edition. Det spelar liksom ingen roll hur mycket man gillar filmen i sig, köper man denna (nedan) är man lurad.

HQ