Svenska
Blog

iHegevall Awards: Årets skivor

Skrivet av Petter den 10 december 2013 kl 15:01

Nu drar vi igång. Precis som de senaste sex åren korar jag mina personliga favoriter när det kommer till skivor, filmer, TV-serier, omslag och Blu-rays. Först ut är vad jag anser vara de bästa skivorna som dundrats ut under det gångna året. Min lista är spretig men den är min (och bara min). Årets fem bästa skivor:

(5) Tired Pony The Ghost of the Mountain
Den brittiska supergruppen drämde till med årets femte bästa skiva för ett par veckor sedan. En melodiskt superb resa genom ett landskap som består av lika stora delar Belle & Sebastian som Snowpatrol. Ljuvligt svepande, melankoliskt vackra Your Way if the Way Home står sig som årets tredje bästa låt.

Lyssna på skivans bästa spår

(4) Dream Theater Dream Theater
För ett Portnoy-fan som undertecknad smärtar det att skriva följande (men jag gör det ändå): Dream Theater har varit bättre i år än vad de varit på över 15 år. Nya skivan är kraftfull, dynamisk, varierad och spännande. Mangini trummar dessutom som en gud. Sorry Mike.

Lyssna på skivans bästa spår

(3) Alter Bridge Fortress
Jag hade väl egentligen inga superhöga förväntningar på den fjärde skivan från Alter Bridge. Jag trodde att jag hade tröttnat på deras sound, men jag trodde fel. Fortress står sig som gruppens bästa sedan debuten och låtar som Lover och Cry Me a River hör till årets överlägset bästa hårdrocksdängor.

Lyssna på skivans bästa spår

(2) The Winery Dogs No Name
Bredbent, svängig, köttig rock med rötter i såväl Zeppelin som i Soundgarden. Winery Dogs efterlängtade debut är årets näst bästa och låten Criminal förblir genial.

Lyssna på skivans bästa spår

(1) Vertical Horizon Echoes From the Underground
Trots att alla (inklusive undertecknad) redan räknat bort Matt Scannell & Company ur hela FM rock-ekvationen för länga sedan drämde de i september till med årets bästa skiva. Låtar som Broken Over You, Half-Light och Instamatic är minst lika bra som bandets dunderhits Everything You Want och You Are God från det glada 90-talet. Briljant, helt enkelt. Briljant.

Lyssna på skivans bästa spår

iHegevall Awards: Årets skivor

Imorgon är det dags för årets fem bästa Blu-rays.

HQ