Svenska
Blog

iHegevall Awards: Årets Blu-rays

Skrivet av Petter den 11 december 2013 kl 11:03

Dags för mina fem favoriter på Blu-ray. Detta handlar alltså om filmerna i sig, om bildkvaliteten och om hur bra ljudbilden samt extramaterialet är. Hela paketet måste regera för att kunna komma med på denna lista, precis som tidigare år.

(5) Trance
Danny Boyle drämde i somras till med en mästerligt sammansatt thriller proppad med cool tematik. Fotot var briljant, ljudbilden köttig och hela BD-paketet väldigt välpolerat.

(4) Hobbit - Extended Edition
13 minuter extra lät lite, för att vara Peter Jackson. Samtidigt var filmen redan tillräckligt lång. Trots dessa två förbehåll var Extended Edition en bättre, jämnare, lugnare och mer balanserad film där tempot slipats och där det gavs mer backstory till vissa livsviktiga karaktärer. Att bild- och ljudkvaliteten höll absolut referensklass och att extramaterialet hörde till årets främsta - gjorde knappast saken sämre.

(3) Wreck-It Ralph
Varm, charmig, ömsint film med en mysig sensmoral om vikten av att vara sig själv som proppats med ultrahärlig TV-spels-trivia. Disney nådde Pixar-nivå med filmen om Ralph som dessutom bjöd på perfekt bild och otroligt, otroligt bra ljud.

(2) Star Trek Into Darkness
Jag gillade verkligen filmen, trots svulstigt överspel från Cumberbatch, och älskade bildkvaliteten som Abrams och Paramount erbjöd. Sinnessjuk skärpa, otrolig svärta och total avsaknad av vanliga problem som bleed, banding, brus och diverse bildartefakter. Ljudspåret var dessutom överlägset, överlägset bäst på hela året.

(1) Django Unchained
Taratinos tredje bästa film efter Reservoir Dogs och Pulp Fiction står sig som årets bästa Blu-ray-utgåva enligt undertecknad. Snackig, attitydsfrisk, originell, rolig, cool och proppad med vansinnigt övervåld. Bildkvaliteten var fantastisk, ljudet likaså.

iHegevall Awards: Årets Blu-rays

Vilka är årets Blu-rays enligt dig?

HQ