Svenska
Blog

iHegevall Awards: Årets sämsta filmer

Skrivet av Petter den 17 december 2013 kl 14:36

Många usla filmer har släppts under året som gått. 2013 står sig som ett av de svagaste filmåren jag upplevt och många, långa, snordyra blockbusters har erbjudit skrattretande skådespeleri, löjeväckande manus och horribel regi. Jag har naturligtvis listat de jag anser vara årets fem sämsta. Första fyra kommer nu, den sista dyker upp ikväll eller imorgon. Precis som vanligt hoppas jag såklart att du listar de du anser vara årets sämsta filmer i en kommentar.

(5) Thor: The Dark World
Den första filmen var ojämn och lite väl pompös. Men det var inte dålig. Tvåan däremot står sig som 2013 års femte sämsta film på grund av löjeväckande story, horribelt skådespeleri, slapp/tafatt regi, usel tematik och sådär äckligt överdrivna datoreffekter där 600 000 skyskrapor rasar över hjälten på en och samma gång medan han sliter loss 2 kilometer långa lasertentakler från ett rymdmonster som han piskar folk på Pluto, med. Typ. Riktigt, riktigt, riktigt dåligt. Superhjältefilm när det är som allra sämst.

(4) Now You See Me
Årets dummaste film var Hulk-regissören Louis Leterrier otroligt larviga trollkarlsrulle. Jag hånskrattade genom hela filmen, faktiskt. Horribelt.

(3) A Good Day To Die Hard
John McClane reste till Moskva och förstörde hela filmföljetongen. A Good Day To Die Hard hade bortsett från namnet på Willis karaktär absolut ingenting med Die Hard att göra och actionsekvenserna var kanske till och med sämre än dialogen i filmen som står sig som nåt av det värsta skräp jag sett...

(2) Fast & Furious 6
Jag älskade de tre första filmerna, även fast de var storymässigt klena och proppade av tramsigheter. Del fem och sex i den här filmföljetongen har dock bjudit på så pass mycket mer fjanteri, poserande, dum logik och idiotiska karaktärer att jag försökt glömma de tre första. Fast & Furious 6 tog sig på så stort allvar att det snabbt blev skrattretande och slutsekvensen där Toretto-gänget kraschade ett militärplan med en Golf GTi står sig som årets mest plågsamma filmsekvens.

iHegevall Awards: Årets sämsta filmer

Vilken film tror du ligger på plats 1?

HQ