Svenska
Blog

Några snabba tankar om Vinter-OS

Skrivet av Petter den 18 februari 2014 kl 13:56

Min rygg är usel, igen. Kotfrakturen/kotkompressionen från i somras hann inte mer än läka innan jag på något outgrundligt sätt lyckades göra mig illa, igen. Nu ska jag utredas för Osteoporos (benskörhet) och har klivit tillbaka på morfinet. Tillvaron rent smärtmässigt stinker för tillfället, med andra ord. Jag har legat ned ganska mycket framförallt den senaste veckan, vilket inneburit att jag kikat mer på OS i Ryssland än vad jag hade föreställt mig. Jag är inte särskilt förtjust i vintersport vanligtvis men har gillat mycket av det som Viasat visat från Sotji. Här kommer några snabba tankar:

Längdkross
Gillar inte att kolla på längdskidor, gillade aldrig att åka längdskidor heller. Men att se svenska landslaget fullständigt förnedra Norge i längdspåren i Sotji har varit fantastiskt. Kalla, Hellner, Olsson... Vilka otroliga atleter och vilket OS Sveriges valla-team gjort. Fenomenalt! Jag gillar Petter Northugs bittra bortförklaringar.

Jämtland i målet, och på isen
Alexander Edler spelar bra ute på isen och Henrik Lundqvist är stabil i mål (skriver sportpressen). Två killar från Östersund som jag mer än gärna hejar fram (även fast hockey är trist som satan). Jag tycker synd, dock, om Zetterberg. Diskbråck och så ont i ryggen att han inte kan sitta under mer än korta stunder. Jag har haft samma problem i snart elva år nu och vet precis hur jobbigt det är. Krya på dig Z.

Curlingsmisk
Vi fortsätter att regera i curlingen, både på dam- och herrsidan. Jag somnar av blotta tanken men hejar såklart fram båda lagen och hoppas på dubbelguld. Vi behöver mer medaljer. Max med medaljer.

Viasat bättre än förväntat
När sändningarna från Sotji inleddes doftade det Öppna Kanalen av Viasats direktsändningar. Men de har hämtat upp sig snyggt och även om programledar-Ola är den mest opersonliga programledaren genom alla tider är expertpanelen grym och kommentatorerna helt okej. Jag gillar dessutom grafiken och bildkvaliteten (HD).

Alla snackar Sotji
Det är nästan lite synd om SVT som inte får visa så mycket som en sekund från Sotji-spelen. Kompenserar gör de genom att bunta ihop en massa gamla gubbar i ett brunmålat vardagsrum där man krystar fram den ena mer poänglöst pajiga sportdiskussionen efter den andra. Micke Renberg sitter i köksdelen, svettig och bortkommen, och blänger på en snusstorr hushållsost medan Foppa upprepar samma trötta hockeyfloskler som vi hört sedan 1988. Detta kan mycket väl vara den sämsta produktionen från SVT genom alla tider.

Vad tycker du om Sotji såhär långt?

Några snabba tankar om Vinter-OS

"Såhär ser det ut när Norge åker skidor"

HQ