Svenska
Blog

Forza Horizon 2 / Doom 4 / GTA VI

Skrivet av Petter den 22 februari 2014 kl 15:58

Forza Horizon 2, Dirt 4, Far Cry 4, Just Cause 3, Grand Theft Auto VI, Red Dead Redemption 2, Gran Turismo 7, Doom 4, Resident Evil 7, Fallout 4... Det finns såklart gott om spel som vi vet är under utveckling men som ännu inte officiellt utannonserats. Vissa hetare än andra, såklart. Jag tänkte dra igång min gamla bloggserie där jag skriver om förhoppningar och önskemål inför spel som vi än så länge inte vet ett endaste dyft om. Jag tänkte börja med Forza Horizon 2.

Forza Horizon var superbt. Ett av de bästa arkadracingspelen jag recenserat på senare år och en titel som innehöll i princip allting som jag har saknat i de fyra senaste Need for Speed-spelen. Körkänslan var en perfekt mix mellan skojfrisk arkadlättja och verklighetsförankrat simulatormys och spelvärlden var proppad av dynamik, variation och atmosfär. Jag älskade att bara kryssa runt på bergsvägarna, supa in de urtjusiga vyerna och klämma ur mig den ena bredsladden saftigare än den andra.

Inför uppföljaren skulle jag vilja att Playground Games och Turn 10 satsade på norra USA. Jag skulle vilja kryssa runt strax ovanför Seattle, vidare mot Spokane och mot bergen i norra Montana. Jag vill att utvecklarna blandar snustorr sommarasfalt med snötäckta bergspass där jag kan byta min våldstrimmade R35:a mot nya Impreza STi och bara låta rallydöden leka fritt. Jag vill ha en ännu större spelvärld med en ordentligt utbyggd onlinedel där vi ska kunna konstruera större grupper, möta tusentals andra spelare som röjer runt fritt i spelvärlden samt möjligheten att spela igenom karriärläget tillsammans med upp till tre kompisar (i ett racinglag).

Jag vill dessutom ha möjligheten att bygga min drömbil i ett mer fritt och dynamiskt spelläge där man inte bara ska kunna trimma sin fabriksnya sportkärra enligt ett fåtal förbestämda lägen utan kunna kombinera och framförallt bygga ett Frankensteins monster med delar som ska kunna köpa via ett auktionshus som jag verkligen hoppas att studion bygger ut. Forza 5 står sig som en besvikelse för min del eftersom Turn 10 kapat bort för många av de funktioner och möjligheter som idag är synonymt med spelserien.

Jag önskar mig även grafik som får Forza 5 att se blekt ut. Playground får gärna kapa ned bilduppdateringshastigheten i Forza 5-motorn från 60 till 45 bara jag får mega-texturer och tesselerade kullar och berg att smeka ögonen med under mina turer uppe bland Idaho-bergen. Men ja, detta är som sagt bara babbliga önskedrömmar från en ordentligt inbiten racingtönt.

Forza Horizon 2 / Doom 4 / GTA VI

Forza Horizon. Spelet som Need for Speed drömmer om att en dag bli.

HQ