Svenska
Blog
Skurkar som ville spela hjältar

Skurkar som ville spela hjältar

Skrivet av Petter den 27 februari 2014 kl 12:40

Castingprocessen inför stora, kostsamma Hollywood-produktioner verkar vara tröttsamt omfattande. Mången skådespelare har provspelat för en specifik roll i en specifik film för att sen få en helt annan roll i samma produktion. Det finns en rolig trend framförallt i superhjältesvängen nu där skådespelare provfilmat för rollen som hjälte men sedan castats som skurk. Här kommer ett antal intressanta exempel:

James Franco som Spider-Man?
James Franco provlirade för rollen som Spindeln, en roll som gavs till Tobey Maguire. Franco fick istället lira Harry Osborn i filmerna som Sam Raimi gjorde.

Heath Ledger som Batman?
Christopher Nolan ville initialt att Heath Ledger skulle gestalta Bruce Wayne/Batman istället för Jokern. Men Heath vägrade och svarade med att han aldrig skulle tänka tanken att medverka i en serietidningsrulle. Ett år senare hade han ångrat sig och bönade/bad om rollen som filmens skurk.

Sam Rockwell som Iron Man?
Rockwell var regissören Jon Favreaus andrahandsval för rollen som Tony Stark/Iron Man. Han fick inte rollen men blev castad som skurken Justin Hammer i uppföljaren, istället.

Cillian Murphy som Batman?
Cillian Murphy ville spela Batman. Provspelade flera gånger men fick till slut rollen som Scarecrow, istället.

Colin Farrell som Daredevil?
Colin provspelade för rollen som Daredevil i den omänskligt usla filmen från 2003. Han fick som vi alla vet inte jobbet men castades som skurken Bullseye istället.

Tom Hiddleston som Thor?
Tom Hiddleston ville så otroligt gärna spela Thor i Marvels mustiga filmföljetong. Men hans audition gick inget vidare och rollen tilldelades istället Chris Hemsworth. Tom gick dock inte hem tomhänt då han castades som den lömske brorsan Loke.

HQ