Svenska
Blog
Jag tippar Oscar 2014

Jag tippar Oscar 2014

Skrivet av Petter den 2 mars 2014 kl 12:56

Inatt är det dags, igen. Oscarsgalan drar igång vid 03-tiden inatt och även om jag inte ska se skiten live tänkte jag tippa lite på vinnarna. Jag tänkte kanske att vi skulle köra en liten minitävling. Jag skriver ned vilka jag tror kommer att vinna en guldgubbe, du gör detsamma (i form av en kommentar), den som tippar flest rätt vinner en present här från redaktionen. Här kommer mina gissningar:

(Bästa film)
Jag tror att 12 Years a Slave kommer att kamma hem Oscarn för årets bästa film. Dels var den väldigt, väldigt välgjord, sen handlar den som vi alla vet om rasmotsättningar (A'la Grande) vilket juryn alltid varit svaga för.

(Bästa regissör)
Jag tror att Alfonso Cuarón kommer att vinna för Gravity men hoppas istället att Steve McQueen tar hem även det här priset för 12 Years a Slave. Gravity var underhållande och Alfonso Cuarón är innovativ och intressant, men personregin var ofantligt mycket bättre i McQueens urstarka drama.

(Bästa manliga skådespelare)
Matthew McConaughey vinner för rollen som langande HIV-lord i genomtrista Dallas Buyers Club. Visst spelar Matthew bra i filmen men vinner han guldgubben är det minst lika mycket hans otroliga viktnedgång som kan ta åt sig äran för det som skådespeleriet i sig. Jag hoppas dock att Leo vinner för Wolf of Wall Street (även om jag inte sett filmen), den karln är verkligen värd en Oscar (rent allmänt).

(Bästa kvinnliga skådespelare)
Cate Blanchett vinner för Blue Jasmine, tyvärr.

(Bästa kvinnliga biroll)
Lupita Nyong'o vinner för rollen som slavflickan i 12 Years a Slave. Hon måste vinna. Jag håller tummarna.

(Bästa manliga biroll)
Jag tror att Barkhad Abdi vinner för Captain Phillips, eller så tar Emo-frontmannen Jared Leto hem priset för rollen i Dallas Buyers Club. Han gick ju som vi alla vet också ned en himla massa i vikt (vilket är ett välbeprövat sätt om man vill vinna en Oscar).

(Bästa originalmanus)
Jag har inte sett Her men tippar trots detta på Oscar för Spike Jonze.

(Bästa klippning)
Gravity. 1000% säker på att Gravity kommer att ta denna statyett.

(Bästa foto)
Gravity

(Bästa specialeffekter)
Gravity

(Bästa ljudklippning)
Gravity

(Bästa ljudmix)
Gravity

(Bästa kostym)
The Great Gatsby var värdelös, men kostymerna var snuskigt välgjorda och jag tippar på att den kammar hem det här priset förhållandevis enkelt. Om inte Gatsby tar den så tror jag att American Hustle vinner Oscarn för bästa kostym.

(Bästa produktionsdesign)
The Great Gatsby utan någon som helst tvekan från min sida.

HQ