Svenska
Blog
UFC 171: Hendricks vs Lawler

UFC 171: Hendricks vs Lawler

Skrivet av Petter den 14 mars 2014 kl 12:56

På lördag smäller det, igen. UFC 171: Hendricks vs Lawler drar igång 03:00 (svensk tid) och jag är som vanligt taggad så in i bomben. Lite predictions kommer här, i vanlig ordning. Överlag ser matchkortet stekhett ut.

Johny Hendricks vs Robbie Lawler
St-Pierre lämnade ifrån sig bältet som nu Hendricks och Lawler slåss om, på lördag. Jag hade mycket hellre sett Hendricks vs Condit (2) om guldskärpet men är övertygad om att det kommer att bli nästa titelfight efter det att Johny klår Lawler. Vinst via domslut. Hendricks är för stark, har för bra fotarbete, för bra brottning och för bra kondition för att Robbie ska kunna sätta emot.

Carlos Condit vs Tyron Woodley
Carlos Condit är en av mina absoluta favoritfighters. På lördag möter han före detta Strikeforce-champen Woodley som mest troligt slår hårdast i hela divisionen. Jag tror att Tyron kommer att gå ut stenhårt, försöka träffa tidigt och han kommer att pressa Condit. Jag tippar dock Carlos som vinnare via domslut. Han är för teknisk och kan i princip stoppa allt som Woodley har att komma med minus möjligtvis nedtagningarna.

Diego Sanchez vs Myles Jury
"Yes Cartwheel" är mest troligt UFC:s mest underhållande fighter. På lördag möter han Jury som sett rysligt vass ut på slutet. Myles är mer allsidig än Diego, mer teknisk (och yngre) men jag tror att det bara kommer att vara en tidsfråga innan han slits in i Diegos vildsinta sluggerstil och matchen avslutas på knock. Diego vinner i andra ronden.

Jake Shields vs Hector Lombard
Medan Sanchez och Condit hör till två av mina favoriter är Jake Shields kanske den tråkigaste fightern i hela MMA-världen. Han har effektiv striking och brutalt bra grappling, men ser så märklig, slö och så stel ut medan han fightas att det princip är omöjligt att hålla sig vaken. På lördag blir han knockad av en ettrig, superhungrig Lombard. Första ronden, tidigt.

HQ