Svenska
Blog

Vad har hänt hos Naughty Dog?

Skrivet av Petter den 21 april 2014 kl 15:32

Konspirationsmössan på, gjord av folie (såklart). På Gamereactor har vi ingen som helst aning om vad som egentligen skett hos Naughty Dog de senaste månaderna, men något drastiskt måste det ju som vi nu vet vara eftersom tre av studions viktigaste personer har hoppat av. Visst, folk rör på sig hela tiden - inte minst inom spelindustrin där kapabla och rutinerade/namnstarka Creative Directors, Art Directors och Game Engineers är attraktiva och åtråvärda för så gott som varenda utvecklare. Vad som ter sig märkligt med just Naughty Dog är att tre av studions främsta kreatörer hoppat av precis när man verkligen nått "The Big Leagues" med supersuccéer som Uncharted 3 och The Last of Us.

Press Link Now!

Amy Hennig drog illa kvickt förra månaden, kvinnan bakom Nathan Drake och en riktig sur förlust för Uncharted 4 och alla fans av den spelserien. Sen sade Justin Richmond (creative director) upp sig med omedelbar verkar för att istället börja jobba hos League of Legends-folket på Riot Games. Idag kunde vi rapportera om att Art director (designchefen) bakom The Last of Us slutat hos Naughty Dog för att istället söka sig vidare. Karln ritade upp grundestetiken för ett av de designmässigt mest välgjorda spelen jag någonsin sett och sticker nu innan studion ens utannonserat vad som kommer att ske med Joel och Ellie i framtiden.

Det har ryktats om att The Last of Us-producenten Neil Druckmann krävt en intern omorganisering och att han, efter supersuccén med studions senaste spel, krävt att få bli producent även för Uncharted-teamet. Detta ska enligt vissa källor vara huvudorsaken till varför Justin och Amy stack, men det är dessvärre uppgifter vi inte kan bekräfta. Andra hävdar att Naughty Dog gått med på att bli toppstyrda i större utsträckning av Sony som begärt uppföljare till The Last os Us, Uncharted 3 och Jak & Daxter, och att detta skulle vara orsaken till de tre tunga avhoppen. Oavsett (det kan ju faktiskt också vara så att Amy, Justin och Nate bara ville göra något annat) hoppas jag såklart att detta inte kommer att påverka kvaliteten på kommande spel allt för mycket. För nu, just precis nu, är Naughty Dog världens överlägset bästa spelutvecklare...

Vad har hänt hos Naughty Dog?

Är han på väg tillbaka, månne?

HQ