Svenska
Blog
The Witcher 3 stinker

The Witcher 3 stinker

Skrivet av Petter den 23 maj 2015 kl 12:39

Nej, det gör det naturligtvis inte. Jag ber om ursäkt för rubriken, det var nedrigt (barnsligt). Jag är en troll, jag vet. Men! Efter 16 timmar av The Witcher 3 måste jag säga att jag inte är riktigt lika imponerad som alla andra verkar vara. Jag var mer förbluffad över hur coolt föregångaren var efter att ha lirat igenom inledningen, om jag ska vara ärlig.

Rollspel är nuförtiden inte riktigt min "specialitet". Här på Gamereactor har jag sedan starten för snart 14 år sedan varit action/racing-killen, trots att några av mina absoluta favoritspel faktiskt är av rollspels- och plattformskaraktär. Jag älskade Secret of Mana, The Legend of Zelda: A Link to the Past och Final Fantasy VII. Jag älskade även det allra första Phantasy Star-spelet och njöt i stora drag av Final Fantasy IX. Witcher 2 - Samma sak. Riktigt underhållande.

Efter endast 16 ynka timmar i ett 100-timmarsspel är det verkligen ingen idé att börja prata om besvikelse, såklart, men jag tänkte dela med mig av några snabba första intryck - ändå. Jag gillar verkligen röstskådespeleriet. Dialogen är välskriven och mellansekvenserna intressanta. Jag älskar grafiken (lirar på PC) och har flera gånger dreglat framför AOC-skärmen över hur fenomenalt läcker spelvärlden verkligen är. Samtidigt finns det gott om irritationsmoment. Animationerna lämnar en hel del att önska. Jag upplever Geralt som "yxigare" än i föregångaren och flera andra viktiga moment och manér i själva spelvärlden är ryckigt animerade.

Jag har dessutom problem med stridssystemet som jag tycker känns lite väl klumpigt och lite för hackigt. Inte sällan har jag (redan) tappat humöret över att en så pass enkel grej som att plocka upp något från marken krävt otrolig precision och flera dryga försök. Att slåss mot flera fiender samtidigt fungerar överlag bra men ja, jag tycker Witcher 3 känns ryckigare när det kommer till mekaniken än vad Witcher 2 gjorde, kanske är det mitt gamla gubbminne som sviker mig. Jag upplever även delar av spelvärlden, såhär långt, som lite väl öde. Ibland känns världen nästan död och jag får lite för ofta den där känslan av att CD Project rest en bunt polygonväggar för min skull snarare än den där GTA-känslan av att "världen lever och frodas oavsett om jag befinner mig i den eller inte".

Blandad kompott såhär långt, med andra ord. Vad tycker du om The Witcher 3: Wild Hunt?

HQ