Svenska
Blog
Joel, Ellie och jag

Joel, Ellie och jag

Skrivet av Petter den 3 december 2016 kl 22:52

The Last of Us är det bästa spelet jag någonsin spelat. Punkt. Det har med tiden bumpat ned såväl Super Mario 64 som Grand Theft Auto III, Super Mario World, Zelda: A Link to the Past, Half-Life och Half-Life 2. Jag sade till min underbara redaktion under en babblig fredagsdiskussion att jag inte trodde att Naughty Dog skulle visa något The Last of Us 2 i år. Faktum är att jag (lite cyniskt, sådär) sade att jag inte trodde att spelet existerade. Och att det i grunden inte gjorde mig någonting eftersom Ellie och Joel lever vidare, inom mig (hur tramsigt/blödigt klyschigt det än må låta).

Sen... Bara... Boom! The Last of Us: Part II utannonserades ikväll och jag skakade i hela kroppen. Trailern var, är, makalös. Stämningen, atmosfären... Jag kan nästan inte andas när jag tänker på hur otroligt gärna jag vill återse Ellie och Joel. Det är nästan svårt att beskriva den koppling jag idag känner att jag har till två polygonfigurer. Det är nästan hemskt att erkänna. Men jag tänker på dem ofta och jag vet att jag kommer att räkna ned dagarna nu till Part II släpps.

Gissar på hösten 2018, som tidigast, och på att det gått fyra år sedan det första spelet (i storyn) och att hela handlingen kretsar kring hämnd. Här kan du läsa producenten Druckmanns (han som hatade mitt The Last of Us-tidningsomslag) egna ord om utannonseringen: Klicka här

HQ