Svenska
Blog
Hyundai Ioniq 5N

Hyundai Ioniq 5N

Skrivet av Petter den 19 april 2024 kl 19:36

Elbilar är svinigt trist och elbilsracing (motorsport) är så extremt värdelöst att det i princip slår alla rekord... Men Hyundai Ioniq 5N verkar rolig, ändå. Väldigt rolig. Och nu har Top Gear Magazine testat den i ett klipp du bör kika på. Go!

"We’re big fans of Hyundai’s Ioniq 5 N hot hatch, because it’s about the most fun you can have in an EV. Fake gears, 10-second bursts of extra power, and a drift mode, all sound like gimmicks, but together they make for one engaging hot hatch. But what if the 5 N was turned up to 11? Enter the Hyundai Ioniq 5 N eN1 Cup race car. It keeps the production 5 N’s battery and motors – so it’s still good for 641bhp. But out goes anything superfluous, and in comes a roll cage, a racing seat, slicks, and a whole lot of aero add-ons. Weight goes down 10%, grip goes way up!"

HQ
Jimmy Carr: Natural Born Killer

Jimmy Carr: Natural Born Killer

Skrivet av Petter den 19 april 2024 kl 16:59

Han har definitivt varit roligare än i den nya Netflix-specialen... Den gode Carr. För han är alltid riktigt, riktigt rolig enligt mig. Oavsett om det handlar om Countdown, stand-up, The Fix eller 8 Out of 10 Cats. Mycket skicklig komiker. I nya Natural Born Killer är det återigen veganer som får sig en omgång tillsammans med styvpappor, transsexuella, amerikaner och alla där i mellan. Ingen går säker, humorn är sådär rå och hjärtlös som alltid och det går snabbt. 😂 Poängerna haglar. Punchlines efter vartannat ord, som alltid. Natural Born Killer var helt okej, men han har som sagt gjort många bättre framträdanden. Roligaste var det när han berättade om att hans flickvän snarkar fasligt mycket.

"My girlfriend snores an awful lot.

Fortunately i have these noise cancelling... Fists."

Hahaha! 😂🤣

HQ
Dune 2, omgång två

Dune 2, omgång två

Skrivet av Petter den 19 april 2024 kl 16:38

Nu har jag precis kikat igenom Dune: Part Two en andra gång (första var på bio) och viiiiiiilken film det där är. Fantastisk. Fenomenal. På flera sätt än ett är Denis adaptioner av Herberts lysande bok "Star Wars för vuxna" och efter att (sent om sider) ha läst Dune samt Dune: Messiah, är jag så glad, så glad, så glad över att dessa filmer blev så fantastiskt bra som de blev. Timmy är strålande som Paul. Stellan är superb som Baronen och Butler är perfekt som Feyd. Helt, helt perfekt. Finns det trots detta jag skulle ändra? Absolut. Mängden tid som spenderas i ämnet messias-figur (Jesus) och religiös fundamentalism är lite väl tilltagen, kan jag tycka. Det bankas in i omgångar, rent tematiskt, och det behövs inte riktigt. Jag hade velat se 20 minuter mer av Fremen-invasionen av Arrakeen istället, mer politiskt fulspel, nerv, död, action, strid. Mindre "sitta i en jämnbrun ökengrotta och be, på låtsasarabiska", om du så vill. Men-men... All-in-all: Lysande film. 😍

Sphinx-gräl hemma hos Rogan

Sphinx-gräl hemma hos Rogan

Skrivet av Petter den 19 april 2024 kl 12:47

Jag gillar att Rogan är så olidligt fascinerad av pyramiderna i Egypten och hela deras konstruktion att han i omgångars omgångar haft geologer, arkeologer och forskare som gäster i åratal för att lära sig mer, mer och mer. Haha! 😁 Det känns vid det här laget som besatthet mer än något annat och när han nu nyligen hade Hancock och Dibble som gäster, passade de två herrarna på att klargöra att de står på varsin sida om de mer "provokativa" teorierna. Roligt, ultranördigt och superintressant. Go!

De tio bästa svenska spelen någonsin

De tio bästa svenska spelen någonsin

Skrivet av Petter den 19 april 2024 kl 12:06

Svenska spel, topp-10. Den är svår den, för det har släppts mängder av riktigt fina svenska spel som inte får plats på en topplista av det här slaget. Battlefield 3, Pinball Dreams, The Darkness, Just Cause 3, Valheim, Ground Control 2, The Finals samt Unravel är alla titlar som inte fick plats när vi korade de främsta, och det är ju synd. Men hey! Bäst är bäst. Här hittar du hela listan: Go!