Svenska
Blog

Bästa jag hört på länge

Skrivet av Pharaoh den 30 oktober 2019 kl 20:32

Tjo!

Stod på jobbet tidigt imorse och preppa dagens lunch i daglig ordning, ingenting utöver det vanliga bara en helt vanlig Onsdag. Jag och min kollega brukar dela på musikansvaret och väljer friskt mellan allt från tv-spelsmusik till hårdrock eller trance, kollegan är lite mer för sistnämnda och brukar kicka igång morgnarna med armin van buren eller liknande så det känns som hjärnan ska rinna ur öronen.
Idag däremot så starta han något jag aldrig hört förut, jag kände bara efter några sekunder hur förtrollande musiken var. Det jag upplevde var något som kändes mystiskt och lite smått magsikt, jag var mer fokuserad att följa melodin på musikstycket än köttstycket.Jag blev faktiskt överraskad över det kollegan hade kört igång då han i vanliga fall brukar vara rätt förutsägbar. Jag var givetvis tvungen att fråga vad det va han hade satt igång och tydligen så var det ledmotivet till det nya spelet The Outer Worlds!
Helvete vilken jävla ledmotiv! Jag vet inte sist tv-spelsmusik har förtrollat mig på det här sättet. Den har bokstavligen gått på repeat och jag känner mig fullkomligt trollbunden av detta musikstycke! Bra gjort Obsidian!

https://www.youtube.com/watch?v=Y9F_UZMeLaM&feature=share&fbclid=IwAR0CaII-qvOZuAZUVU4SthyW_5oT7UAEbHKqdQPrSVkUcpIHF0sMIHEv_-M

HQ
Jag bryter inte ett vinnande koncept....

Jag bryter inte ett vinnande koncept....

Skrivet av Pharaoh den 23 februari 2017 kl 22:14

...när det kommer till snabbmat. Jag är däremot inte ute och äter så mycket snabbmat nuförtiden eftersom jag försöker fixa strandformen till sommaren (beach 13,14,15,16 gick inge vidare!). Men hur som haver.. Idag besökte jag och polaren donken för att förtära lite saggiga burgare innan vi skulle se The Great Wall (*Flash recension* den sög!) Jag ville egentligen se "The LEGO Batman Movie" men det ville inte han och eftersom han körde bilen så kunde han (enligt honom själv) lägga in ett veto, han ångrade sig efter filmen...

Men inget av det där är relevant då mitt inlägg handlar om mig och min förmåga att aldrig avvika på snabbmatsmenyer. Pizzerior eller McDonalds! det blir alltid det samma för mig, jag har bestämt mig vad jag vill ha innan jag läst menyn. Big Mac &Co på Donken och Vesuvio (Ost & Skinka) på Pizzerior, ALLTID!! Det kanske låter enformigt och så men jag är snart 30 och har fortfarnade inte tröttnat så varför ska jag bryta ett vinnande koncept?

Hur är ni själva, är ni lite mer äventyrliga och provar varje meny dom har eller är ni som mig och håller er till era favoriter?

HQ
Vad är en fredag för er?

Vad är en fredag för er?

Skrivet av Pharaoh den 10 februari 2017 kl 17:35
This post is tagged as: fredag, helg

För ett par år sedan när man var ung och fräsch så var fredagar förknippat med allt annat än fredagsmys. På torsdagarna stod man i daglig ordning på systembolaget och bunkrade alkohol (för att slippa köer på fredagar + ölen hinner kallna) inför helgens kommande bravader. Ingen hade ju råd att gå "all-in" på krogen varje helg så förkrök var ett måste ur ett ekonomiskt perspektiv!

Nu är det fredag igen men krökandet står inte längre med på schemat! Jag vill inte skylla på åldern och så men efter 5 arbetsdagar och helgen är kommen känner jag mig mer eller mindre som en klubbad säl. "The game has changed" så att säga. Det där "fredagsmyset" som aldrig stod med på schemat är det enda jag ser fram emot nu efter en arbetsvecka. Soffläge med skön musik (Pink Floyd) och en kall öl är sällan så himmelskt som det är på en fredag!

Så fredagar har för mig blivit väldigt synonymt med att bara varva ner och koppla av om inte min sambo tvingar med mig på något äventyr. Av ren nyfikenhet undrar jag kort och gott vad en fredag är för er eller vad den vangligtvis innefattar?

HD Remasters & Collection Edition

HD Remasters & Collection Edition

Skrivet av Pharaoh den 19 oktober 2016 kl 18:15
This post is tagged as: HD, Remaster, Nostalgi

Säga vad man vill om konceptet men jag älskar när spelutvecklarna återsläpper spel med vassare grafik och bakat in all nedladdningsbart innehåll i ett och samma spel. Jag hade några år där mitt spelintresse dalade rejält och lät mitt Xbox360 och PS3 begravas under ett tjockt dammtäcke. Jag missade såklart en drös med feta spel som jag förmodligen hade gillat men som helt enkelt aldrig fick en ärlig chans, och det har jag såklart gått och grämt mig en del över.....tills...

...dagen kom då jag köpte mig en PS4'a och spelvärlden var under kraftigt skyfall av spelåterutgivningar! Och jag älskar det! Snart har jag haft min PS4'a i ett år och har hunnit införskaffa mig ett par riktigt bra samlingar/ återutgivningar. Dom absolut bästa kapen är The Last of Us Remastern och Resident Evil 4 HD!! Jag är så glad att dom spelen halkade in i mitt speluniversum även om dom gjorde det några år senare! Jag fick även chansen att prova Resident Evil HD och RE:0 men framför allt fick jag uppleva ett episkt äventyr i Uncharted: The Nathan Drake Collection och det blev ett ljuvligt förspel inför Uncharted 4: A Thiefs End!

Idag sitter jag och spelar Borderlands 2: The Handsome Collection men det spelet är inte helt främmande för mig om jag ska vara ärlig. Jag spelade Borderlands 2 när det släpptes på PC 2012 men slutade spela innan allt dlc hann och släppas, men nu finns allt det och även "Borderlands 2,5" eller The Pre-Sequel (som det heter) att se fram emot! Det finns säkert många speltitlar där ute som inte har fått privilegiet att bli ompakiterade men om trenden håller i sig så kanske vi får mer äventyr att prova på/ återuppleva!! Nästa vecka kommer jag att dyka tillbaka ner i Skyrims fantastiska värld, då det åter släpps men denna gång lite finare och lite bättre.

Har ni någon spelserie eller spel som ni skulle vilja se göra comeback i en samlingsutgåva eller HD remaster?

Filmåret 2015 (Del 1)

Filmåret 2015 (Del 1)

Skrivet av Pharaoh den 24 mars 2015 kl 23:15
This post is tagged as: film, movie, avengers, jurassicworld, furious7, madmax

Filmåret 2015 har dragit igång och har redan hunnit avlossa ett par filmer på bioduken, men årets stora titlar ligger alldeles runt hörnet och bara väntar på att få oss att häpna. Jag skulle vilja påstå att vi har ett lika starkt filmår att se fram emot som förra året där vi bland annat fick se filmer som Guardians of the Galaxy, Interstellar, The Grand Budapest hotell, X-men: Days of future past mm. Men än så länge tycker jag det här året har börjat med avsaknaden av intressanta titlar och kan med handen på hjärtat säga att jag bara masat mig iväg för att se Kingsman.

Men snart är det slut på torkan för nästa vecka är det nämligen dags för Furious 7 som på förhand ser ut att bli den mest stjärnpackad och actionfyllda filmen i serien. Den enda film jag på rak arm kan komma på som har fler stjärnor och action är nog expendables filmerna :) Men precis som när den fantastiska skådespelaren Heath Ledger gick bort innan The Dark Knight så gick även Paul Walker bort innan filmens han ha sin premiär, vilket på gott har gett filmen pr men på bekostnad av en bra skådespelare. Jag skulle gissa på att det lär bli den mest inkomstbringande filmen i serien och hamnar nog på topp 5 bland årets lönsammaste filmer.

På tal om lönsam, Avengers: Age of Ultron är strax här lär pulverisera allt motstånd det här året. Föregångaren blev en braksuccé av både kritiker och publik, den gick fantastiskt bra på biograferna och drog i slutändan in hiskeliga 1,6 miljarder dollar!! Age of Ultron har premiär första Maj och kommer enligt vad trailern visar bli en uppföljare som inte lär göra oss besvikna. Explosioner, superhjältar och en överdos av extas är vad jag förväntar mig och kommer inte nöja mig med något annat. Senare i Maj har den fjärde installationen i Mad Max serien premiär som har eftertitelt Fury Road och där vi får återbekanta oss med den postapokalyptiska världen och den här gången med Tom Hardy i huvudrollen. Ett bra val av skådespelare tycker jag men desto tveksammare till om det kommer vara lönt att spinna vidare på franchisen 30 år senare. Återstår väl att se helt enkelt och jag hoppas att den kan överraska mig positivt, jag är ett stort fan av dom gamla rullarna med Mel Gibson i täten!

En annan film som ligger på bordet som ett upplivningsförsök är Jurassic World som även den blir fjärde delen i serien. I den här filmen ser vi Chris Pratt i huvudrollen som för övrigt gjorde ett fantastik jobb i filmen Guardians of the Galaxy. I Jurassic World lyckas dom till slut med det som dom inte gjorde i dom tre föregående filmerna, dom öppnar äntligen upp parken för allmänheten och har fått igång sin verksamheten. Men vi vet mycket väl att det bara är tillfälligt för vem vill se en film där något går bra? Inte jag iallafall ;) Hur filmen mottags av publiken är svårt att säga men jag tror definitivt inte att det blir en flopp, tredje filmen i serien kommer nog stå för seriens bottennapp och med Chris Pratt i huvudrollen tror jag att det kan bli riktigt bra. Återträffen med dinosaurierna sker i Juni så se till att ladda bössan tills dess.

Fortsättning följer...........Tack för mig