Svenska

Arrowverse Main Villains - Sämst till Bäst #8

Skrivet av putterman den 27 oktober 2016 kl 17:55

Jag avslutade precis den fjärde säsongen utav Arrow och kände att det hade varit kul att göra någon sorts lista ifrån detta universum som greppat tag om mig på ett sätt jag aldrig trodde det skulle göra när jag startade Arrow för första gången. Jag har på ganska kort tid sett ifrån första säsongen av Arrow till att ha sett klart alla fyra färdiga säsonger, två säsonger The Flash, 1 säsong Legends of Tomorrow, 1 säsong Supergirl, 1 säsong Constantine och 1 "säsong" Vixen. Jag har alltså kort och gott sett alla kompletta säsonger som Arrowverse har att erbjuda. Tekniskt sett räknas väl inte Supergirl till Arrowverse, men jag kommer att räkna med den under denna lista då man redan jobbat med crossovers emellan Supergirl och The Flash samt lovar mer.

I denna första lista, där jag kommer att ranka alla main villains hittills i universumet, kommer jag inte ha med något bidrag ifrån Constantine eller Vixen utav olika anledningar. I Constantine är det väldigt oklart vem som ens är villain och eftersom serien slutade mitt i en säsong har man bara en liten idé om vem det kan vara, men det är inte ens självklart. Vixen har en full säsong, men eftersom serien är animerad och hela säsongen är superkort (typ en halvtimme om jag minns rätt) så tycker jag inte man har tillräckligt med kött på benen för att ta med skurken därifrån.

Innan jag påbörjar skriva listan vill jag varna för GROVA SPOILERS. Jag kommer inte vara rädd för att ta upp diverse tvister eller liknande så har du inte sett serierna men tänker göra det så bör du inte läsa vidare. Det kan dessutom eventuellt finnas faktafel då det var ett tag sen jag såg en del av säsongerna som skurkarna är med i. Låt oss börja.


#8 Vandal Savage (Legends of Tomorrow Season 1)

Det som var det i särklass lättaste för mig när jag gjorde denna lista var att sätta Vandal Savage som den sämsta skurken. Savage är från början en präst ifrån det antika Egypten som är kär i prästinnan Chay-Ara ( senare Hawkgirl). Chay-Ara har i sin tur bara ögon för prinsen Khufu (senare Hawkman) något som gör Savage vansinnig utav avundsjuka och leder till att han försöker mörda Khufu och Chay-Ara. Av anledningar vi inte behöver gå in på leder detta till att Savage blir odödlig medan Khufu och Chay-Ara återföds varje gång de dör.

Savage är en skurk vars motiv till att vara ond egentligen är att han vill vara ond. Det jag menar är att han knappt har något motiv alls. Det lilla man har att gå på är att han är "dömd" till att hitta och mörda Khufu och Chay-Ara varje gång de återföds eftersom han aldrig kommer kunna få Chay-Ara att älska honom. Den biten kan jag köpa, även om den är ostig. För att behålla sin odödlighet måste han döda dessa två och gör därför allt i sin makt för att göra detta, men för att bli en superskurk som man behöver ett helt hjälteteam för att stoppa måste han såklart ha något annat fuffens för sig och det är här han tappar allting då Savage helt enkelt bara vill ha världsherravälde. Varför han är maktgalen beskrivs i stort sett inte alls och han blir alltså bara ond för sakens skull.

Inte blir det bättre utav skådespelaren Casper Crump som gör sitt allra bästa för att både se ond ut samt låta väldigt ond när han pratar. Jag föreställer mig verkligen att han fått regin att "vara ond" och inget annat, för det är allt man får ut av honom. Han pratar ständigt med lugn röst men med en underton utav "hör vad OND jag är" och det blir så jäkla löjligt tillslut. Det är svårt att köpa någonting han gör när man märker att han försöker så himla mycket, tyvärr.

Även slutstriden (striderna) med honom blir supertråkiga. Efter att ha jagat honom runt hela världen under alla möjliga tidsåldrar och misslyckats med att döda eller tillfångata honom så avslutas säsongen med att Savage är på tre ställen och tider samtidigt (orkar inte förklara det här med tidsresande, ni som sett serien vet vad som hänt iaf) och har blivit dödlig under en kort stund. Teamet av hjältar delar då upp sig i tre grupper som alla tre hur lätt som helst dödar "sin" Savage och oskadliggör meteoriten som ska förgöra världen. Inte på någon av platserna blir det det minsta strid utav det hela utan våra hjältar förgör Savage hur snabbt som helst. Ett dåligt avslut på en dålig skurk.

Arrowverse Main Villains - Sämst till Bäst #8

Men hey, han har åtminstone ett rätt mustigt skägg

HQ