Svenska

Arrowverse Main Villains - Sämst till Bäst #2-1

Skrivet av putterman den 24 januari 2017 kl 02:21

Jag avslutade precis den fjärde säsongen utav Arrow och kände att det hade varit kul att göra någon sorts lista ifrån detta universum som greppat tag om mig på ett sätt jag aldrig trodde det skulle göra när jag startade Arrow för första gången. Jag har på ganska kort tid sett ifrån första säsongen av Arrow till att ha sett klart alla fyra färdiga säsonger, två säsonger The Flash, 1 säsong Legends of Tomorrow, 1 säsong Supergirl, 1 säsong Constantine och 1 "säsong" Vixen. Jag har alltså kort och gott sett alla kompletta säsonger som Arrowverse har att erbjuda. Tekniskt sett räknas väl inte Supergirl till Arrowverse, men jag kommer att räkna med den under denna lista då man redan jobbat med crossovers emellan Supergirl och The Flash samt lovar mer.

I denna första lista, där jag kommer att ranka alla main villains hittills i universumet, kommer jag inte ha med något bidrag ifrån Constantine eller Vixen utav olika anledningar. I Constantine är det väldigt oklart vem som ens är villain och eftersom serien slutade mitt i en säsong har man bara en liten idé om vem det kan vara, men det är inte ens självklart. Vixen har en full säsong, men eftersom serien är animerad och hela säsongen är superkort (typ en halvtimme om jag minns rätt) så tycker jag inte man har tillräckligt med kött på benen för att ta med skurken därifrån.

Innan jag påbörjar skriva listan vill jag varna för GROVA SPOILERS. Jag kommer inte vara rädd för att ta upp diverse tvister eller liknande så har du inte sett serierna men tänker göra det så bör du inte läsa vidare. Det kan dessutom eventuellt finnas faktafel då det var ett tag sen jag såg en del av säsongerna som skurkarna är med i. Låt oss börja.

Efter ett ganska långt uppehåll är jag nu tillbaka för att avsluta listan. Plats 2 och 1 kommer hamna i samma inlägg då det inte finns någon mening med att hålla på vem som uppenbart är etta när tvåan är ur vägen.

#2 Zoom (The Flash Season 2)
När Barry räddat Central City ifrån Reverse-Flash uppstår det "portaler" till andra världar, portaler som Zoom använder för att ta sig till Central City, något som även "earth two:s" variant utav Harrison Wells samt den andra jordens The Flash gör. De två senare berättar om hur Zoom terroriserat deras värld och att deras Flash, Jay Garrick, försökt stoppa honom helt utan resultat. Det hela hade tillslut slutat med att Zoom snott Jays speed efter att ha besegrat honom i en strid.

En av de stora anledningarna till att jag gillar Zoom så mycket som jag gör är hela mysteriet kring honom. Under majoriteten utav säsongen vet man aldrig riktigt vem det är, vilket i mina ögon gör det hela mycket mer spännande än under första säsongen där man hela tiden visste att Reverse-Flash arbetade ihop med Flashteamet hela tiden. Tyvärr visar det sig även här att skurken arbetar tillsammans med teamet för att få Barry att bli snabbare då Zoom egentligen är Jay Garrick (som egentligen heter Hunter Zolomon) och personan The Flash på Earth two bara var något han hittade på för att ge invånarna en falsk känsla utav trygghet. Han har snott detta koncept efter att ha stött på en man vid namn Jay Garrick på Earth three (deras The Flash) som han sedan har kidnappat och satt i bur Att man kör på samma grepp igen kan tyckas vara lite halvtråkigt och efter ett tag är det rätt uppenbart att Jay är Zoom, men det fungerar ändå riktigt, riktigt bra. När man var som säkrast på att Jay var Zoom lurade dessutom serien oss att tro att det inte kunde vara så då Zoom faktiskt dödar Jay. Hur detta kan ha gått till (hur kan man döda sig själv liksom?) förklaras senare i serien på ett sätt jag inte riktigt orkar gå in på. Det har helt enkelt med tidsresande att göra och det är som vi alla vet väldigt komplicerat..

Zoom har en väldigt tragisk bakgrund med en far som skjutit hans mamma, vilket är anledningen till Hunters ilska. Hela grejen med Zoom är väldigt mycket mörkare än det någonsin blev under S1 och vid ett tillfälle totalförnedrar han Barry inför hela Central City genom att endast visa hur hjälplös han är emot honom för att sedan låta honom gå. Hela anledningen till att han hjälper Barry att bli snabbare är för att han ska få sno mer speed ifrån honom när han väl tänker göra det. Tonen i serien blir helt enkelt mörkare och mer lik hur det ser ut i Arrow, fast med en inte lika bitter huvvudperson (även om han har sina stunder då han också är det), och jag älskar det. Barry kändes aldrig i närheten lika hjälplös emot Reverse-Flash som han gör här. Det känns t.om stundtals som att Barry inte kommer kunna besegra Zoom och att serien skulle kunna ta slut efter säsong två. Så blir det ju självfallet inte dock utan i slutet av säsongen besegrar Barry honom med ännu mer komplicerat tidsresande (tyvärr), men inte utan att Zoom hinner mörda Barrys pappa innan, vilket leder till en av de större händelserna i serien hittills (inte förrän början på säsong 3 dock).

En av de största problemen med Zoom är tyvärr skådespelaren Teddy Sears som misslyckas med att göra Hunter i närheten lika skräckinjagande utan masken som han är med masken på, vilket förstör karaktären lite.

#1 Malcolm Merlyn (Arrow Season 1-4)
I min bok var det inget snack om vem som är den bästa huvudskurken i Arrowverse hittills. Visst, i det här fallet är det inte endast baserat på säsongen där han är huvudskurken utan på hela serien vilket kan ses som en orättvisa, men det spelar liksom ingen roll. Malcolm Merlyn regerar och så är det bara!

Under första säsongen (där det för övrigt också är ett mysterium vem som är skurken Dark Archer), som är den säsong då han är huvudskurk, är han ute efter att förstöra en stor del utav staden då hans fru blev mördad i denna del och hans plan för att göra detta inkluderar tre maskiner av något slag som ska simulera jordbävningar. Dessa placeras då under The Glades (som stället heter) och han är förmodligen den skurk i universumet hittills som lyckats bäst med sin plan då han förstör en väldigt stor del utan området då Oliver inte lyckas stoppa honom i tid. I och med detta dödar han även sin egen son, Thommy, vilket är universumets första riktigt stora dödsfall och som än idag påverkar handlingar hos karaktärerna.

Efter detta har Malcolm varit med under hela seriens gång och är en otroligt viktig del i det som händer. Man vet aldrig riktigt vart man har honom då han å ena sidan inte är en särskilt hyvens grabb (han hjälper bland annat Damien Darhk i hans försök att förgöra jorden), men å andra sidan skulle han göra allt för sin dotter som tillika är Olivers syster. Detta gör att Malcolm under seriens gång hela tiden pendlar mellan ond och god och det gör hela hans karaktär väldigt spännande då man aldrig riktigt vet vad som väntar när han är i bild.

Malcolm är också kanske den absolut charmigaste personen i hela Arrowverse mycket pga. att John Barrowman är en fantastisk skådespelare. Han gör karaktären till en skurk man gillar, trots att man borde avsky honom efter allt han gör. Men det går bara inte. När Oliver hugger av ena armen på Malcolm i slutet av säsong 4 blir jag ledsen för hans skull och när han i skrivande stund har dykt upp som skurk i andra säsongen utav Legends of Tomorrow så hejar jag lite på honom (hjältarna i den seren är för det mesta rätt trista ändå). Det är synd att han måste dras med Damien Darhk bara...

Arrowverse Main Villains - Sämst till Bäst #2-1

Zoom må vara den mest skräckinjagande skurken i universumet, men Malcolm Merlyn är en kung!

HQ