Svenska

MCU (Marvel) Sämst till Bäst - #8-7

Skrivet av putterman den 20 februari 2017 kl 15:28

Som några här på sidan kanske vet är jag inte lika positivt inställd till Marvels hyllade superhjältefilmer som många andra är. Jag tycker de har väldigt varierande kvalitet och kände därför att det kan vara kul att fortsätta göra listor och denna gång ranka dessa filmer. Jag kommer försöka hålla mig väldigt kortfattat. Det gäller alltså de 14 stycken som i skrivande stund redan har kommit ut och som vanligt så varnar jag för SPOILERS

#8 Guardians of the Galaxy - 6/10
Första gången jag såg Guardians of the Galaxy så hatade jag den innerligt. Jag tyckte den var tramsig och flamsig och bara rent allmänt jäkligt dålig. Efter att ha sett den både en andra och en tredje gång har jag dock ändrat åsikt något, även om jag fortfarande inte ser den som det mästerverk många andra gör. Till att börja med så är det här humorn börjar spåra ur fullständigt i MCU, men när det gäller just Guardians of the Galaxy så känns det okej. Den var marknadsförd som mer utav en komedi och jag känner att det är fel att döma den för att den innehåller mycket skämt, hur olämpliga tillfällen de än kommer i.

Det jag däremot kan döma den för är att många utav dessa skämt är olidligt dåliga. Man kan kort dra det att Rocket Racoon och Groot är galet roliga och träffar typ varje gång med sin komik. Bradley Cooper är filmens stjärna i rollen som Rocket Racoon och jag älskar allt han gör. Chris Pratts karaktär Starlord har sina stunder där han är rolig, men är tyvärr väldigt mycket hit and miss. Ibland är hans tajming helt fel, ibland är hans skämt makalöst torra och ibland fungerar det bara inte, medan han ibland framkallar stora skratt hos mig. Gamora är väl filmens mest seriösa karaktär och har inte mycket humor att döma. Då har vi Drax kvar... Oj oj oj vilken jävla soppa. Han är så fruktansvärt cringeframkallande att jag kräks. Inget han säger som ska vara roligt är roligt alls och hans seriösa delar är bara jobbiga att titta på. Filmen hade mått så mycket bättre utav att bara stryka den karaktären ifrån filmen.

Drax är inte den enda utav karaktärerna som har väldigt tunn personlighet, men han är värst utav dem. Utöver det här har filmen, som vanligt, en urusel skurk som är lite utav en mini-Thanos (som vi verkligen får hoppas kommer fungera så som man hypar honom) som är onödigt arg. Det finns en annan miniskurk spelad utav han som spelar Merle i Walking Dead och han spelar i Guardians blåa Merle (inte riktigt, men typ) och gör det helt okej. Filmen lever egentligen på humor då det inte är någon story eller action att hänga i julgranen och tack vare Bradley Cooper och Vin Diesel samt till viss del Chris Pratt är filmen ändå helt okej. Till uppföljaren som nu snart kommer önskar jag mig dock mer spänning, en vettigare story som fokuserar mindre på Drax (döda honom plz) samt bättre action.

#7 Captain America: The Winter Soldier - 7/10
Filmen som utav många ses som den absolut bästa MCU-filmen är en rejäl förbättring ifrån den första Cap-filmen. En Captain America som försöker anpassa sig till det moderna samhället är faktiskt ganska underhållande att se, men framförallt är det samspelet med Sam (Falcon) som höjer filmen. Detta samspel kan jämföras med det mellan Rhodey och Tony Stark, fast det känns ännu mer som en bromance än vad det senare gör.

Hela filmen kretsar kring att S.H.I.E.L.D är infiltrerat utav HYDRA, vilket är en spännande storyline som fungerar mycket väl, men hela grejen med Bucky/Winter Soldier faller för mig väldigt platt då han helt enkelt är en totalt ointressant karaktär. Att han råkar vara på plats under några strider bryr jag mig inte alls om utan jag vill bara se mer utav HYDRAS planer, så det är tråkigt att så stor fokus läggs på just Winter Soldier. Det är dessutom väldigt uppenbart att det är han som är Winter Solider så hela "twisten" kändes mest korkad.

Humormässigt fungerar filmen bra, framförallt med tidigare nämnda bromance mellan Cap och Falcon, men den kan ibland gå till överdrift med skämt vid fel tillfällen och liknande. Det är dock inte något jättestort problem i denna film.

MCU (Marvel) Sämst till Bäst - #8-7

Två roliga tillskott till Marvels filmuniversum.

HQ