Svenska

MCU (Marvel) Sämst till Bäst - #6-5

Skrivet av putterman den 21 mars 2017 kl 17:39

Som några här på sidan kanske vet är jag inte lika positivt inställd till Marvels hyllade superhjältefilmer som många andra är. Jag tycker de har väldigt varierande kvalitet och kände därför att det kan vara kul att fortsätta göra listor och denna gång ranka dessa filmer. Jag kommer försöka hålla mig väldigt kortfattat. Det gäller alltså de 14 stycken som i skrivande stund redan har kommit ut och som vanligt så varnar jag för SPOILERS.


#6 Captain America: Civil War - 7/10
När jag såg Civil War på bio kände jag mig som precis alla andra väldigt underhållen utav filmen. Att se alla dessa hjältar slåss mot varandra är exalterande, men olikt alla andra så kände jag att det var något som inte riktigt tog filmen hela vägen. Delvis är det samma problem som i många av filmerna sedan Fas 2 att humorn är urspårad, men det var något mer. När jag såg om filmen några månader senare insåg jag genast vad problemet var. Den är fullständigt fullproppad utav plotholes.

Jag är verkligen inte den som vanligtvis lägger märke till sådant här, men när det är så uppenbara fel så kan jag inte låta bli. De två mest uppenbara sakerna handlar på sätt och vis båda om skurken Zemos plan. För det första så är det fullständigt ologiskt att det finns en övervakningskamera vid en avlägsen väg mitt ute i ingenstans när Bucky dödar Tonys föräldrar. Även om detta skulle vara logiskt så är det förjävla dumt av Bucky att döda föräldrarna först och SEN förstöra kameran som han så uppenbart vet om att den finns där då han går fram och förstör den sekunden efter han utfört sitt brott.

Det andra plotholet är direkt Zemos plan. Efter att Tony börjat ställa sig på Caps sida i den oenighet de haft emellan sig bestämmer han sig för att följa efter Cap och Bucky för att hjälpa dem hitta alla andra supersoldater. Detta var ett helt spontant beslut ifrån Tony, men ändå bygger hela Zemos plan på att detta ska ske så att han kan visa bilderna där Bucky dödar Tonys föräldrar. Det är så satans dumt att det finns inte. Överlag tycker jag att filmen lever på samma sak som Suicide Squad gjorde för mig och det är att karaktärerna är väldigt bra och att filmen trots allt är underhållande.

Flygplatsscenen lyfter filmen enormt (mest underhållande scenen i en superhjältefilm hittills?) och Black Panther/Spiderman är båda bra nya hjältar i filmuniversumet, men det är omöjligt för mig att hylla den här filmen till skyarna som typ alla andra verkar göra. Avslutningsvis vill jag dock bara fråga en liten sak. Varför i hela friden har de gjort så att Vision suger så jävla hårt?

#5 Iron Man 2 - 7/10
Efter floppen med Hulken återgick Marvel till Iron Man (kan ha varit planerat hela tiden, jag har ingen aning) och det tycker jag, olikt många andra, att man gjorde helt rätt i. Filmen är förvisso inte lika bra som den förra med en stundtals irriterande Tony Stark och en fullständigt värdelös Mickey Rourke som filmens huvudskurk. Vi har dessutom en annan antagonist som gör sitt absolut bästa för att vara riktigt cool och egdy, men som bara är väldigt cringeframkallande hela filmen.

Likt ettan är filmen dock charmig, har bra och välbalanserad humor och är kort och gott underhållande att titta på. Att man har bytt ut Terrence Howard mot Don Cheadle i rollen som Rhodey/War Machine är dessutom suveränt. Jag älskar Howard som skådespelare, men jag klarade inte av honom i rollen som Rhodey. Han saknar den typ utav charm som Cheadle tar fram och kemin mellan Downey Jr. Och Cheadle är fantastisk.

MCU (Marvel) Sämst till Bäst - #6-5

Gå hem, ni båda suger

HQ