Svenska
Blog

Halo: The Thursday War

Skrivet av Samba_p den 2 juni 2012 kl 21:09

Har äntligen läst klart Halo Evolution part 2 och igår läste jag klart Halo: Glasslands. Nu kan jag knappt vänta på uppföljaren till Glasslands, den andra delen i Kilo-Five serien The Thursday War.

Efter Glasslands och det vi vet om halo 4 så har jag en massa frågor, SPOILER om ni inte läst Glasslands än, hela detta inlägget kommer att vara spoilers.

Först och främst, så vet vi att vi kommer att slåss mot Elites och Grunts ännu en gång i halo 4, hur kommer detta sig då vi har en vapenvila med Sangheili? Det finns några förslag, då det i princip är inbördeskrig på Sanghelios så kan det vara The Arbiters fiender vi kommer att slåss emot, detta är en liten del av The Covenant som fortfarande slåss eller så har vi ett nytt krig denna gång mot enbart Sangheili och dess allierade och isåfall kan man kalla denna allians Covenant?

Vi har hört ordet covenant i samband med Halo 4 redan, väljer man detta namn för att inte förvirra spelarna eller är detta old school covenant vi kommer att få se?

Det kan också vara så att vapenvilan fortfarande gäller, sangheili hittar master chief och cortana, dom vet inte att det är vapenvila eftersom att dom varit borta några år nu och försöker försvara sig. Som sagt är väldigt nyfiken.

Andra stora frågan är vad som kommer att hända med alla Spartan 2s och 3s nu, kommer dom att integreras eller kommer dom att få bilda sin egen special grupp för extra svåra uppdrag eller kommer dom att försvinna helt?

Kommer vi att få se dessa spartans i spelet äntligen? Många tror nej då allmänheten inte läser böckerna och fortfarande tror att John 117 är den sista Spartan, vilket är ganska synd. I nuläget så verkar det finnas 11 Spartan 2s vid liv och en bunt Spartan 3s. Hur som helst skulle det förvirra en massa folk om Master Chiefs bästa polare dök upp och i vissa fall va bättre än Master Chief.

Thursday War blir nog den första boken någonsin som jag förhandsbokar, att man måste vänta tills den 2a Oktober suger ganska hårt.

HQ