Svenska
Blog

Virtual Reality

Skrivet av Samba_p den 18 februari 2014 kl 09:46

PrioVR klarade precis sitt kickstarter mål och STEM fick just konkurrens. Det som får mig att tro att saker som detta kommer att lyckas och ändra på gaming i framtiden är just konkurrens situationen. Bland omnidirectional treadmills så har vi Cyberith och Virtuix Omni så tävlar mot varandra och nu inom fullbody sensors så har vi nu Prio VR och STEM, allt detta tillsammans med Oculus Rift och vi kan se slutet på gaming som vi känner till att idag.

Folk snackar om "graphics war", 720 eller 1080, XBO vs PS4 vs PC. Personligen kunde jag inte bryr mig mindre, har alltid föredragit Xbox av olika anledningar, så länge det inte är en jättestor skillnad i grafiken så är jag okej med att och det har alltid varit den enda skillnaden mellan dessa 3 platformar. Men I och med VR och alla dess tillbehör så kommer det att ändras, nu snackar vi inte bara grafik, utan immersion. Hur vi upplever spelen, inte bara kolla på en skärm utan verkligen vara en del av spelet.

Detta är Halo för mig, med det så menar jag att Halo va det senaste spelet som fick mig att byta konsol och generation, sedan dess har det inte funnits något som har hypat mig lika mycket, förens nu. I höst kommer Prio VR, STEM, Omni och Cyberith finnas på marknaden, förhoppningsvis också Oculus, och då är det dags för mig att skaffa min första PC någonsin.

HQ