Svenska
Blog
Blood-C

Blood-C

Blood-C är den nyaste serien i Blood-serien. Lik Final Fantasy, så är alla Blood filmer/serier helt fristående från varandra. Den senaste Blood-serien, Blood-C är ett sammabete mellan Production I.G och manga-tecknarna, CLAMP.

Ni som känner till CLAMP, märker nog på grund av min avatar och bloggbanner att jag älskar CLAMP. Dem har gjort så mycket fanatiska manga som Cardcaptor Sakura, Tsubasa Chronicle, xxxHolic, X och Code Geass(tillsammans med Sunrise). Men tyvärr så är inte Blood-C ett av deras bästa arbeten och jag börjar att förlora förtroende på CLAMP. Men jämfört vad många andra tycker så är Blood-C inte är så jätte illa ändå.

Saya(som huvupersonen i alla Blood-serier alltid heter, men dem är inte samma person) som verkar vara en vanlig gymnasieelev. Men har ett uppdrag, att besegra märkliga varelser som äter människor.

Tyvärr är inte storyn så jättebra, men den rätt så intressant. Början är rätt så seg, men sen kommer det kommer plot twist blir den mer intressantare. CLAMP verkar även köra med crossover i Blood-C(ni som har sett tidigare serier från CLAMP, vet nog vad menar om ni ser Blood-C).

Jag går även så långt och skulle utse Blood-C som den mest våldsammaste och sjukaste anime jag någonsin har sett. Ni som älskar massor av blod/våld kommer nog gilla serien. Man kan dock inte alltid ta våldet så seriös alltid, just på grund av att vissa bli dödade på ett så komisk sätt.
Men tyvärr verkar CLAMP satsa mer på massor av blod och våld än på story, vilket jag tycker är verkligen synd.
Men tyvärr så är Blood-C censurerad, så ni som gillar blod/våld borde nog vänta tills den ocensurerade versionen har kommit ut.

Plus
+Coola strider.
+Rätt så bra tecknad.
+Bra musik.
+Något intressant story.
+Plot twisten i slutet

Minus
-För mycket fokus på våld och blod.
-För mycket dödande i serien.
-Seg början.
-Inga direkt bra karaktärer.

Serien får en 6/10 av mig.
Den var hyfsad i alla fall.

HQ