LIVE
HQ
logo hd live | No Rest for the Wicked
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Blog
      Mitt Pokémon Stadium 2-team

      Mitt Pokémon Stadium 2-team

      Som jag skrev i min förra blogg, så spelar jag just nu Pokémon Stadium 2. I Crystal har tränat upp detta team för att vinna alla cuper.
      Än så länge har jag vunnit Gym Leader Castle och har bara master ball cupen i Poké Cup kvar.

      Golem(Dudyy)@Quick Claw
      -Rock Slide
      -Earthquake
      -Counter
      -Explosion

      Rhydon må har bättre stat än Golem, men Golem har sina egna fördelar. Golem har Explosion och något bättre speed(dock inte så mycket att hurra för). Men oavsett vad så funkar Golem väldig bra ändå.
      Golems höga Defense gör så att hon(Ja, min är en hon) kan överleva super effektiva Earthquake och sedan göra dubbel så mycket skada med Counter.

      Snorlax(Lax)@MiracleBerry
      -Return
      -Rest
      -Curse
      -Earthquake

      Snorlax har varit en awsome Pokémon i alla generationer. Jag använder Curse så många gånger jag kan, sedan använder jag rest när dess HP är låg och sen vaknar den på en gång med MiracleBerry.

      Umbreon(Vui)@Leftovers/BrightPowder
      -Charm
      -Rest
      -Mean Lock
      -Baton Pass

      Som ni kanske märker, så har min Umbreon ingen attack som gör skada. Min Umbreon är en 100% support Pokémon och har en speciell combination med Celebi. Först så använder jag Mean Lock så motståndaren inte kan fly. Sedan om det är en physical sweeper så använder jag Charm för att sänka ner dess attack. Använder Rest om Umbreon har låg HP och sedan Baton Pass för att skicka över Umbreons stat change till Celebi.
      Umbreon + Snorlax är också en bra combintaion som kan funka bra.
      Leftovers eller BrightPowder beror om jag har Jynx i teamet. Eftersom Celebi inte funkar i alla cuper, så blir det oftast Jynx som tar dess plats. Om Jynx är i teamet så håller Umbreon i BrightPowder.

      Celebi(Celee)@BrightPowder
      -Perish Song
      -Recover
      -Psychic
      -Heal Bell

      Här är Celebi som har sin speciella combination med Umbreon. När väl Umbreon har baton passat sin Mean Lock så använder jag Perish Song. Med Perish Song så kommer Celebi och dess motståndare bli utslagna om 3 omgångar. Jag använder Recover får att ta tillbaka HP, medans jag väntar tills sista omgången. Sen när det är en omgång kvar så switchar jag Celebi och motståndaren kommer sedan bli utslagen. Heal Bell är bra att ta bort status problem från mitt team, medans Psychic är bara för att ha någon form av attack som gör skada.

      Entei(Entee)@Charcoal
      -Solarbeam
      -Sunny Day
      -Fire Blast
      -Return

      I Gen 4 så kan dem flesta Fire-type använda av Sunny Day+Solarbeam+Fire Blast. Men i gen 2 så var det bara några få Fire-type som kan det och Entei är en av dem få Fire-type som kan. Fire Blast+Sunny Day+Charcoal gör rejält med skada. Med Solarbeam så kan inte ens Water- och Rock-type vara säkra. Return så att Entei kan använda dess bra attack stat.
      Det är synd bara att dess 115 Base Attack inte var dess Sp.Atk.

      Suicune(Cunee)@Mystic Water
      -Surf
      -Ice Beam
      -Rest
      -Sleep Talk

      Suicune funkar otrolig bra som Sleep Talker. Tillsammans med Snorlax så har Suicune funkat bäst i mitt team.


      Reserv-medlemmar
      Eftersom Celebi inte funkar i alla cuper så bli Celebi ersätten av en av dessa(ibland ersätter dem även Umbreon).

      Jynx(Lola)@Leftovers
      -Psychic
      -Ice Beam
      -Lovely Kiss
      -Substitute

      Lovely Kiss + Substitute är en otrolig bra combination. Bakom Substitute så attacker den med dess bra 115 Base Sp.Atk.

      Pikachu(Chuchu)@Light Ball
      -Thunderbolt
      -Thunder wave
      -Attract
      -Sesmic Toss

      Kan tyckas lite märklig att använda Pikachu. Men anledningen att jag använder Pikachu är för att senare använda den i Prime Cup i första Pokémon Stadium för sedan kunna lära den Surf och sedan utvecklar jag den nog till Raichu. Så länge är den i Stadium 2 eftersom den funkar bättre där än i Gen 1(fanns ingen Light Ball eller items då).

      HQ