Svenska
Blog

Top 5 - Manliga Manga/Anime karaktärer

Japp, jag fortsätter med anime/manga-relaterade Top listor. Denna gång är det mina favorit karaktärer av det manliga könet. Ska självklart även göra med det kvinnliga könet också senare.

5. Vision Eagle - Magic Knight Rayearth,
Tsubasa: Reservoir Chronicle

Mitt första mötte med Eagle var i Tsubasa Reservoir Chronicle, men det var inte förrän jag såg serien som han ursprungligen kommer ifrån som jag blev förtjust i honom, nämligen Magic Knight Rayearth.

Så varför är jag förtjust i denna man? Faktiskt så vet jag inte helt, men jag tycker bara att han är så cool och han räddad verkligen Magic Knight Rayearth för mig. Den första säsongen var okej, men sen kom säsong 2 som förbättrade många saker och många nya intressanta karaktär som b.la Lantis och självklart Eagle. Sen har jag alltid avgudad karaktär som spelas av Megumi Ogata. Henne röst må kanske låta lite tjejigt, men jag tycker bara att hennes röst är så cool och awsome. Ironisk nog så brukar hon spela karaktärer som oftast är homosexuella och även om det inte är officiell om Eagle är det, så finns det hintar i serien att han kan vara det. Men jag är en som accepterar all form all kärlek och oftast brukar dem homosexuella vara dem coolaste i manga/anime.

4. Okazaki Tomoya - Clannad

Egentligen så skulle nog vilken huvudkaraktär som helst från Keys verk kunna placeras här. Yuuchie (Kanon), Yukito (Air) och Kotarou (Rewrite) är princip samma typ av karaktärer. Fast i slutändan valde jag Tomoya för att han går igenom mest karaktärsutveckling.

Så vad kan sägas om Tomoya? Han kallas oftast för en "brottsling" i serien. Brukar oftast skolka från skolan och fightas om han tycker det är nödvändig. Han kan vara rätt så sarkastisk ibland och ha en ful mun. Men ändå så bryr han verkligen som sina nära och kära även om han inte säger det och hjälper alltid dem i nöd (speciellt tjejerna). Det jag verkligen gillar med Keys huvudkaraktärer är hur härliga personligheter dem har. Alltid kul när dem retar tjejerna, men dem bryr sig verkligen om dem. När jag läste visual novellen av Clannad så kunde jag då verkligen relatera mig med Tomoya när man fick se hans mer av hans inre tankar. Det var många saker som Tomoya gick igenom som jag verkligen kände igen mig i (speciellt i Kyous route), kombinerad med hans härliga personlighet och med hans fantastiska karaktärsutveckling som verkligen vissas i After Story som gör han till en av mina absoluta favorit karaktärer.

3. Natsume Kyousuke - Little Busters!

Japp, här är ännu en Key-karaktär. Även fast Key är bäst med sina kvinnliga karaktärer, så har dem grymt många härliga manliga karaktärer också och min egna personliga favorit är Kyousuke från Little Busters!

Vad kan man säga om honom då? För det första är han ledaren av gruppen Little Busters! Denna grupp består av tio medlemmar som hittar på roliga saker tillsammans. På senaste tid så har dem börjat sysselsatta sig med att spela baseboll. Kyouske själv har en grymt härlig personlighet. Han hittar alltid på roliga grejer och ibland kan dem bli helt hysteriska. Fast samtidigt så är han väldig mystisk, verkar dölja stora hemligheter och verkar till och med förse vad som kommer hända i framtiden. Största anledingen dock att han är min favorit är att han verkligen är en sann vän, vilket verkligen vissas i Refrain där han gör allt för Riki och Rins skull. Kyouske är den bästa vännen man kan ha, vilket anledningen han är på min lista. Dessutom spelas han av Hikaru Midorikawa som har en av det coolaste rösten ever. Ironisk så spelade han även Yoshino Yusuke i Clannad, som har princip samma personlighet som Kyouske.

2. Kotomine Kirei - Fate/Stay Night, Fate/Zero

Mina damer och herrar, Kirei är inte bara min näst absoluta favorit karaktär, han är även den bästa skuren ever. Är nog även en av det mest komplexa karaktärerna jag någonsin har stött på. Kirei har en tvistad personlighet som gör att njuter av andras smärta och sorg. Han är en man olika alla andra. Han finner ingen normal lycka som i positiva saker, nej istället finner han negativa saker som smärta och sorg mer intressantare. Han är så tvistad och känslolös så han inte ens kände något hans fru dog i en sjukdom. Det enda han känner bekymrad över att han inte kunde döda henne själv. Han är en person man aldrig man ska lita på helt, för även om han hjälper en är det bara för hans egen njutning. Kirei är dessutom helt fantastisk i strid. Han kan till och med mäta sig med en Servant vilket vissas i visual novellen av Fate/Stay Night. Sen får man inte glömma att även den store Emiya Kiritsugu fruktar han, vilket gör han ännu mer awsome.

Även fast Kirei är helt tvistad och ond så kan man inte hata honom. Han är en första klass skurk som gör att man inte kan hata dem oavsett vad onda saker dem gör. Det om man jämför med Matou Zouken från samma serie som jag hatar mest av alla och tycker att han är den ondaste anime/manga-karaktär som finns och även om Kirei har många likheter med honom så kan jag inte hata honom. På något sätt kan jag förstå Kirei och relatera mig med honom, vilket är rätt så sjukt egentligen.

1. Li Syaoran - Cardcaptor Sakura, Tsubasa: Reservoir Chronicle

På ett sätt så skulle jag nog säga att det egentligen två karaktärer som delar första plats. Två pojkar som båda heter Syaoran och ser väldig lika ut, men har olika åldrar och kommer kommer från två olika serier.

Första presenterar jag Syaoran från shoujo-serien Cardcaptor Sakura. I serien är han 10-14 år (han växer genom serien). I början av serien är han mer av en rival till Sakura över att samla Clow korten och är själv väldig kall och kritisk mot Sakura (fast han hade sina trevliga stunder med). Han är dessutom oftast ensam och har inte så många vänner Dock genom serien utvecklades han och öppnar sig mer för andra, speciellt Sakura som han blir förälskad i. Enligt mig är Syaorans karaktärsutveckling något av det bästa med hans karaktär och sen är det så sött att han alltid börjar rodna väldig ofta när han är med Sakura. Största anledningen dock att Syaoran är min favorit karaktär är för att jag känner igen mig så mycket i honom. Vi båda har samma hårfärg och ögonfärg, dessutom även något lika personligheter. Hade jag varit en manga/anime-karaktär så hade det definitivt varit Syaoran.

Den andra Syaoran kommer från shounen-serien Tsubasa Reservoir Chronicle. Han kan ses som en alternativ version av Syaoran från CCS. I serien är han 14-15 år, vilket gör han lite äldre än sin counterpart i CCS. Jämfört med sin CCS-counterpart är han mycket mer trevligare och öppen redan i början av serien och är dessutom redan kär i Sakura redan från första avsnittet/kapitlet. I serien reser han runt i olika världar tillsammans med den Sakura och tre andra resenärer för i sökande för fjädrar som består av Sakuras förlorande minnen.

Även om hans personlighet är något annorlunda än Syaoran från CCS, så finns det fortfarande många saker jag kan känna igen mig med honom, kanske till och med mer eftersom han är mer närmare min ålder. Det är intressantare är att hans födelsedag är annorlunda än Syaoran från CCS. I CCS fyllde Syaoran år 13 Juni, men i Tsubasa fyller han år 1 April (samma födelsedag som jag). Syaoran och jag har samma hårfärg, ögonfärg, något samma personlighet och samma födelsedag, är detta verkligen bara ett sammanträffande eller är detta "hitsuzen" (förutbestämd)?

Top 5 - Manliga Manga/Anime karaktärer

Vilka är era favorit karaktärer av det manliga könet?

HQ