Svenska
Blog
Fire Emblem är otrolig!

Fire Emblem är otrolig!

Jag fick två 3DS-spel i julklapp, det ena The Legend of Zelda: A Link Between Worlds och det andra var Fire Emblem Awakening. Awakening är mitt första spel i Fire Emblem-seriern och det tredje SRPG-spelet jag någonsin spelat. Hade tidigare spelat Pokémon Conquest och Battle Moon Wars när det gäller SRPG och även om jag älskar båda spelen var jag inte helt säker om SRPG-genren var något för mig, Har faktiskt aldrig varit mycket för strategi-spel. Men efter har spelat väldig mycket Fire Emblem och är nu på sista banan och kan inte säga än annat att Fire Emblem är helt fantastisk. Älskar gameplayet, så nu är jag säker på att SRPG är något för mig ändå. Tyckte karaktärerna kändes lite "meh" i början, men efter att spenderade så mycket tid både på slagfältet och utanför så gillar jag dem flesta karaktärerna. Även själva huvudstoryn är rätt så hyfsad. Tyvärr Pokémon X/Y och The Legend of Zelda: A Link Between Worlds, men jag tror att Fire Emblem Awakening är årets spel för mig ändå.

Efter jag är klar med spelet tänkte jag kolla in dem andra Fire Emblem, men har lite frågor om någon Fire Emblem-veteran kunde svara på:

-Vilket spel skulle ni rekommendera mellan Shadow Dragon, NES-versionen eller remaken till DS?

-Finns det någon Support-system i tidigare spel? Då menar jag om man kan få karaktärerna att prata med varandra utanför slagfältet för bygga upp sin relation med varandra?

-Hur är svårighetsgraden i tidigare spel?

-Någon tips hur man ska ha en chans mot Priam och hans arme? Han själv typ spöar min arme helt själv. Inte ens mina starkaste (Prince Marth och Walhart) verkar ha en chans mot han.

HQ