Svenska
Blog
Samuraj-samling

Samuraj-samling

Då har jag äntligen fått mitt Samurai Shodown Anthology. Jag har tänkt länge att skaffa det då jag hörde om det men först för tre dagar sen så bokade jag det. Spelet finns för tre olika konsoler: Wii, PS2 och PSP. Jag har båda de två förstnämnda konsolerna så valet stod mellan dessa. Eftersom priset var lägre till PS2 och dess kontroll är bättre så jag köpte den versionen.

För de som inte är insatta så är Samurai Sho(W)down en fighting-serie av toppklass från SNK. Det första spelet släpptes 1993 i Japan och har släppts i många olika utgåvor men seriens höjdpunkt brukar anses av många vara del två. Denna samling inkluderar ettan, tvåan, trean, fyran, femman och sexan.

Samurai Shodown håller ett betydligt lugnare tempo än annan 2D-fighting. Karaktärerna slåss med olika vapen främst svärd och betoningen ligger på det strategiska där man inväntar rätt tillfälle för att sedan leverera ett välplacerat hugg vilket det inte krävs så många av för att matchen ska ta slut.

Jag har inte spelat så mycket än men jag kan i alla fall rekommendera att folk tittar lite närmare på serien speciellt om man gillar Soul Calibur eller annan vapen-fighting.

HQ