Svenska
Blog
The Legend of Zelda musik del 3

The Legend of Zelda musik del 3

Ett stort hav sträcker ut sig så långt ögat når. Havets musik är underbar och får resan att kännas behaglig och spännande. Jag tar fram en ovärderlig skatt som jag har i min utrustning. Med en enkel kikare kan jag se en stor ö resa sig över havets yta. Jag undrar vad som kan finnas där. Min lilla båt seglar in mot stranden. Ett stort berg är det första jag lägger märke till och något är inte riktigt rätt. Sotiga moln bolmar upp ur toppen och jag anar att det ligger ett stor äventyr framför mig. Jag kliver i land och möts av öfolkets underbara musik. Kulturen ter sig väldigt annorlunda från min egen men det vill inte säga att det inte känns välkomnande och framförallt välljudande. Wind Waker är kubens bästa spel, punkt slut. Ja jag har spelat Metroid Prime och det är oerhört bra men det finns inget spel som är lika högt värderat för mig som min kopia av Wind Waker, inget alls.

När jag för första gången fick se en trailer av spelet ville jag nästan gråta av lycka att jag hade en Gamecube. Grafiken och designen är den bästa jag sett någonsin. Musiken är underbart originell och äventyret är i det stora hela helt perfekt. Det är motsvarigheten till A Link to the Past. Det kommer åldras med värdighet och kommer vara lika underbart att spela i framtiden som det var när det först begav sig. På tal om A Link to the Past, där kan vi verkligen tala om ett perfekt spel. Spelbarhet, grafik, musik och hållbarhet är snudd på ofattbart. Jag kan spela om denna klassiker om och om igen, vilket jag gjort flera gånger till olika format och ändå inte tröttna på Links 16-bitars äventyr.

Det var ändå någonstans mellan SNES och Nintendo 64 då det verkligen började bli spännande att vara gamer. Alla våras älskade rörmockare med mustasch hoppade in i 3D-världen lika graciöst som en balettdansös piruetter. Frågan var om våran hjälte i grönt också skulle klara av ett sådant stordåd. Med facit i handen kan jag lugnt påstå att så verkligen var fallet. Tillsammans med Super Mario 64 var The Legend of Zelda: Ocarina of Time det bästa spelet till Nintendo 64, ett av de allra bästa spelet den generationen och ett av de absolut bästa spelen som någonsin gjorts.

När jag köpte min Wii så var det ett spel som var viktigare för mig än alla andra. The Legend of Zelda: Twilight Princess är den bästa svansång en konsol kan önska. Med Zelda började Gamecube sakta sluta sina ögon för en evig vila till förmån för en nästa generation. Konsolen hade ändå lämnat efter sig ett arv som Wii skulle utnyttja till sin största fördel. Twilight Princess spelas bäst till Nintendo Wii med enkel och underhållande kontroll. Twilight Princess är så likt en andlig uppföljare till Ocarina of Time vi har kommit. Spelet är underbart och är uppbyggt som A Link to the Past med en mörk och en ljus värld. Musiken liknar Ocarinas men saknar inte helt nya låtar heller. Twilight Princess var ett spel jag väntade på i flera år och det var ett spel så viktigt att jag köpte det innan jag köpte en Nintendo Wii. När jag äntligen fick tag i en konsol så var det detta äventyr som blåste bort alla andra jag spelade under tiden. Link och jag hade återförenats ännu en gång för att uppleva en ny saga.

Hyrule förblir ett evigt rike med gröna ängar, djupa skogar, gnistrande vatten, höga berg, mörka grottor och förunderliga tempel. Ett rike med ett monster lika skrämmande som han är kraftfull, med en hjälte lika tidlös som han är modig och en prinsessa lika fager som hon är vis. Berättelsen om Zelda blev fullbordad redan för 25 år sedan men det hindrade inte Shigeru Miyamoto och hans team från att utveckla och förbättra serien otaliga gånger. När en tv-spelare hör ordet Zelda är det synonym med tv-spel, underhållning och minnen. Jag hoppas att Nintendo inte slutar med denna serie och jag hoppas att de kan bibehålla samma kvalitet som de hittils gjort. The Legend of Zelda är den bästa spel-serien någonsin enligt min mening och här nedan ser ni mina topp-tio favoritlåtar från serien jag upplevt och spelat i mer än 10 år nu. Jag behöver nog inte lovprisa denna serie längre då andra redan gjort ett bra jobb på den fronten. Istället ska jag låta min favoritlåt i The Legend of Zelda avsluta det hela, så sätt på er hörlurarna, skruva upp volymen, lyssna och njut.

10 Twilight Princess: Hyrule Field

9 Ocarina of Time: Song of Storms

8 Ocarina of Time: Zeldas Lullaby

7 Wind Waker: Dragon Roost Island

6 Ocarina of Time: Gerudo Valley

5 A Link to the Past: Dark World

4 Twilight Princess: Ending (1)

3 Wind Waker: Ocean Theme

2 Ocarina of Time: Hyrule Field

1 Wind Waker: Ending

HQ