Svenska
Blog

Världens bästa spelkaraktär?

Världens bästa spelkaraktär?

Det har hänt igen. Världens bästa spelkaraktär har utsetts. Den här gången av tidningen Empire's läsare. Som i fallet Gamespot.com är vinnaren även denna gång Dr. Gordon Freeman. Vilket gör att jag börjar undra vad det är för fel på folk.

Jag vet att det kommer bli storstryk från stora delar av redaktionen för att jag säger detta, men Gordon Freeman kan vara den mest överskattade spelkaraktären någonsin. Half-life är en fantastisk serie. Gordon Freeman är INTE en fantastisk karaktär. Folk måste våga hålla isär dom två sakerna.

Gordon Freeman har personlighet som ett sandpapper. Hela hans person är för guds skull en kofot! Vad har han byggt sin fan-base på?

Det pratas om att han har glasögon, att han är en nörd (one of us! one of us!) som står utanför floran av actionhjältar med obscent stora underbett. Att det främst handlar om att uppleva berättelsen ur hans ögon och att du och Freeman är som en och samma person. Han är en form som du fyller ut med din egen personlighet. Alltså är att rösta på Dr. Freeman som att rösta på sig själv. Jag vet inte vad ni har för åsikter om er själva, men jag tycker att det finns bra mycket mer intressanta karaktärer än mig.

HQ