Svenska
Blog
Bokmässa

Bokmässa

Var på Bokmässan igår. Yes, det blir inte mer be-bop-A-lula än så. Men alla kulturkofte-fördomar åt sidan, så hade jag riktigt förbaskat kul! Först var jag på föreläsning med Andres Lokko. Den var bra och intressant. Därefter hängde jag med Andres Lokko(!) under Söndagsparty-föreläsningen där Håkan Hellström intervjuades av Filip & Fredrik.

Den var helt overkligt bra. Alla förhoppningar som jag hade infriades, skrevs om och multiplicerades framför ögonen på mig. Det var som om jag och MLI (och Andres Lokko!) tittade på det glömda avsnittet av "Ett Herrans Liv" som hade gömts undan av Kanal 5 för att det var så bra att det helt enkelt inte fick plats i TV-rutan. Vi fick hela spektrat av uppväxt, musik, humor och personliga anekdoter. För att fatta mig kort. De tre borde åka på turné tillsammans.

Värre gick det med bokhandlandet. Delvis för att bokmässan propsar på att man ska köpa nya böcker istället för gamla. Sabla påhitt, jag vet. Bara inbundna eländen överallt. Väl i Galagos monter tog jag ändå vett till mig och köpte deras utgåvor av Junji Itos, Uzumaki. En berättelse i två delar som är både bland det bästa och obehagligaste jag någonsin läst. Rekommenderas skarpt. Om än inte för harhjärtade...

HQ