Svenska
Blog

iPad istället för laptop?

iPad istället för laptop?

Det har gått några veckor nu och jag har så smått börjat evolvera till den högre mänskliga existens som Apples marknadsföringsavdelning gärna vill kalla för post-PC-folket.

Min iPad har fått vara med i allt från mitt vardagliga arbete, till jobbresor med Gamereactor och semester i utlandet. Och jag måste nu erkänna att jag trots allt föredrar den framför min laptop. Det kan förstås vara nyhetens behag som fäst en rosaskimrande slöja framför mina ögon, men så är det.

För låt oss möta sanningen med mössan i näven. Dagens laptops är inte direkt några bärbara datorer. De är monstruösa tingestar som väger som oxar, har strömadapters som väger som också väger som oxar och de kräver helt egna väskor för att fraktas runt i. Det känns inte särskilt bärbart alls.

iPaden väger ett drygt halvkilo och är mindre än ett papper. Jag antar att det finns ett argumentet för miniPCs, men när jag kollar specsen för dem vad gäller batteritid och jobbhastighet, så känner jag mig inte vidare sugen alls.

Mycket av det har att göra med att iPaden också skiljer sig från min stationära PC. Den kan göra saker som den inte kan och tvärtom. iPaden är i grunden designad för att vara bärbar. Det är egentligen inte en laptop. Den är designad för att vara en bärbar PC. Och en PC är inte i första hand designad för att vara bärbar. Hänger ni med på tänket?

Så där har ni det. Jag är nog en gryende iPad fanboy. Ledsen för förlorat förtroende.

HQ