Svenska
Blog

Minecraft på Göteborgs gator

Minecraft på Göteborgs gator

Hoppas att ni hade en trevlig Valborg allesammans. Jag hade det då sannerligen! I vanlig ordning firades den bland annat med den årliga Chalmers Cortègen som varje år går genom Göteborg inför en mer eller mindre nykter publik av några hundratusen åskådare. Vad är då Charlmers Cortège? Ja, det är lite som Pridefestivalen, fast med ordvitsar som reflekterar det gångna årets händelser, i form av massiva byggen på vagnar. På sätt och vis är det alltså världens största standup, på hjul!

Eftersom det finns en del, ahem, nördar på Charlmers Tekniska Högskola (som alltså då håller i Cortègen) så brukar det också alltid finnas några TV- och dataspelsbetonade vagnar att se fram emot. Så även i år. Den som väckte allra störst glädje var förstås den 4 meter höga Creeperstatyn som vandrade genom Cortègen och jagade små stackars Miners med block i händerna.

Jag kan inte ens börja föreställa mig vilka märkliga känslor som Markus "Notch" Persson måste brottats med dagligen allt medan hans spel växt till ett gigantiskt fenomen. Ena stunden knackar man kod i sin lägenhet. I nästa så vandrar en gigantisk Creeper i papier-mâché nedför Göteborgs gator. Livet är bra föränderligt.

Amatörvideo på Minecraft i Cortègen

HQ