Svenska
Blog

Om PETA

Om PETA

Jag tänkte att detta kunde bli den första och sista text jag någonsin skriver om organisationen PETA. Ni har säkert läst nyheten. Nu är de på tapeten igen med ännu en spelparodi. Förra gången var det Super Mario. Den här gången är det Pokémon. Du kan läsa mer om det hela här

Okej, först måste vi göra en sak klar. PETA är inte korkade. Eller jo, det argumentet kan förstås göras, men kanske inte på det sättet du tänker på just nu. För PETA vet förstås att deras argument med Pokémon och cirkuselefanter inte håller vatten någonstans. Det var liksom aldrig meningen att det där fåniga spelet skulle ändra någons åsikt. Nej, PETA letar som vanligt efter publicitet, sen spelar det ingen roll om det är med hjälp av nakna kändisar eller Pokémonparodier. Publicitet ger dem i sin tur ett starkare varumärke vilket leder till mer pengar.

Så jag tänkte här och nu. Vill PETA ha uppmärksamhet? Fint, jag ska ge dem lite uppmärksamhet.

Cue music!

Visste du att PETAs ställningstagande gällande djur inte stannar vid saker som djurmisshandel utan egentligen sträcker sig till husdjursinnehavande? Alltså att människor inte ska ha några former av hus- eller sällskapsdjur. PETA arbetar bland annat för att exempelvis hemlösa hundar och katter inte skall adopteras. Och inte för att de vill släppa ut dem på någon vacker grön äng eller något sådant. Nej, utan för att de vill förhindra dem från att förökas. Istället driver de därför ett aktivt arbete för att man ska döda dessa djur.

Visst får det huvudet att snurra lite?

PETA har bland annat varit uppe i rätten flera gånger för att ha erbjudit sig hitta hem till mängder av hundar och katter som de i själva verket sedan tagit livet av. Enligt PETAs egen statistik så avlivar de också så svindlande mycket som 90% av djuren som kommer till deras egna center.

Så där, då vet du lite mer om "djurrättsorganisationen" PETA! Vad härligt!

Men vet också det att PETA är en organisation som faktiskt försvinner om vi bara ignorerar den. Något vi tydligen är ganska dåliga på eftersom deras första spelparodi uppenbarligen fick såpass mycket publicitet att de tyckte det var värt att göra en till. Så låt oss därför börja.... nu.

HQ