Svenska
Blog

Minecraft, boken alltså

Minecraft, boken alltså

Fick den här av MLI. Tack MLI! "Minecraft - Block, pixlar och att göra sig en hacka" är historien om Markus "Notch" Persson och spelet som förändrade allt. Jag har precis läst klart den och måste säga att jag är riktigt imponerad.

Jag trodde faktiskt att jag hade rätt bra koll på historien om Minecraft men boken bevisade mig fel. Här finns fortfarande mycket att hämta och lära om en tidsera vi ändå levde/lever mitt i.

Författarna Daniel Goldberg och Linus Larsson håller boken lagom lång och lyckas med ett pedagogiskt och lagom enkelt språk behandla fenomenet ur alla relevanta vinklar.
De pratar om hur det skriver om kartan för indievärlden såväl som för de stora spelutgivarna. Hur det omdefinierat spelutveckling i en tid av Twitter och direktrespons från fansen och hur det tack vare sin ständigt växande publik allt mer börjat sudda ut gränsen mellan spel och stora multimediafenomen i stil med Facebook och Youtube.

Men framförallt är boken en klassisk från koja till slott-saga om en introvert, briljant och blyg nörd vars kärleksprojekt skakade om kontinenter och fick imperier att rämna. Och sådana går det ju inte att tröttna på. Obligatorisk läsning för gamers och starkt rekommenderad till alla andra.

HQ