Svenska
Blog
Explorers

Explorers

Jag har känt att jag fått ett litet kall i mig jämnt emot att jag nu tagit ett litet steg ut i bloggvärlden. Jag har ju alltid tyckt om film så varför inte försöka förmedla min kunskap. Min första tanke med denna blogg är att försöka gräva i arkiven och lyfta fram de där filmerna ingen pratar om, som mer eller mindre känns bortglömda, eller mina egna personliga favoriter. Framför allt kommer jag vara väldigt nostalgisk och plocka fram de där filmerna som jag såg när jag var liten. Så mycket 80-tal kommer det säkert att bli.

Så om detta känns intressant, fortsätt och läs, och kolla igenom mina äldre inlägg om ni missat något. Kommentera gärna.

Så till kvällen i ära ska jag lyfta fram Explorers från 1985 av Joe Dante, mannen bakom Gremlins filmerna. Detta var en barndomsfavorit som jag absolut tycker förtjänas att upptäckas på nytt. Filmen handlar om tre unga vänner (varav två av dessa är ingen mindre än Ethan Hawke och River Phoenix) som med hjälp av ett och annat skrot bygger en egen liten rymdfarkost och ger sig ut på en upptäcksfärd i rymden. Mer vill jag inte berätta. Det är inget mästerverk men ändå en charmig liten 80-tals pärla. Så om ni är sugen på lite retro så rekommenderar jag den varmt.

http://www.youtube.com/watch?v=EygPaPLWj8k

HQ