Svenska
Blog
Ginga: Nagareboshi Gin / Silver Fang

Ginga: Nagareboshi Gin / Silver Fang

Tänkte bara att jag var tvungen att göra en liten hyllning till en av världens bästa animeer. Ni som sett denna vet vad jag talar om.

Den fantastiska berättelsen om hunden Silver, som hjälper till att samla hundar för att besegra den onda björnen Akakaboto.

När man såg denna som liten och en viss Peter Harryson gjorde 90% av rösterna och slutet var bland det mest sönderklippta som nog drabbat en animerad serie någon gång. Var det fortfarande bland det bästa man någonsin hade sett.

Serien från 1986 landade hos oss i slutet av 80-talet och har alltid funnits i mitt och många andras hjärtan. Så när jag i början av 2000-talet började på allvar intressera mig för vad som egentligen hände under bitarna som inte fanns med, fick jag till svar att det går inte att få tag i den utan att det skulle kosta en jädrans massa slantar att få hem den från Japan. Men inte långt därefter infriades min och många andras drömmar när jag såg att den oklippta boxen skulle släppas. 900 kronor fattigare låg den i min brevlåda på releasedagen. Även om den är billigare idag, så var det värt varenda krona. Äntligen skulle jag få se vad som hände med Benisakura, Riki och alla de andra som fick sitt öde mer eller mindre slaktat och lämnade oss frågetecken på den tiden när det begav sig.

Men nu är den här för att stanna och måste jag välja en film/serie att ta med mig i graven är valet inte svårt.

För några år sedan kom också uppföljaren Weed som handlade om Silvers son. Den är klart sevärd och gillar även den, men mäter sig inte med min kärlek till originalet.

Ingen kan väll heller ha missat det fantastiska introt, det var länge min ringsignal på mobilen.

http://www.youtube.com/watch?v=av26bdxfnr8&feature=related

HQ