Svenska
Blog
Innerspace

Innerspace

Då tar vi en tripp till 80-talet igen.

Tänk dig att resa med en farkost inuti en människa. Det är precis vad Tuck Pendleton (Dennis Quaid) får göra. Det var dock inte meningen att det skulle bli så.

Tuck är testpilot till ett nytt vetenskapligt projekt, där de ska krympa och injecera honom i ett djur för forskningens skull. Men andra är ute efter tekniken, och skurkar intar labbet. Forskaren som håller Tuck inuti en spruta lyckas rymma med honom men får skurkarna hack ihäl.

I ett sista desperat hopp springer han in i ett köpcentrum, där han möter den hypokondriske Jack Putter (Martin Short) i en hiss, och ger honom sprutan i arslet. Tuck befinner sig nu först ovetandes inuti Jack och vice versa. När Tuck inser sanningen lyckas han fästa elektroder på Jack för att kunna se genom hans ögon och kommunicera med honom inifrån.

Detta blir upptakten till denna underhållande pärla från 1987 av Joe Dante (Gremlins, Explorers, The Howling och nu senast The Hole mm.).

Ska Tuck lyckas få Jack att hjälpa honom att komma tillbaka, samtidigt som skurkarna insett vad som hänt och är ute efter båda två. Det blir en kamp mot klockan som förmodligen gav filmen dess underliga svenska titel "24 Timmars Jakten".

Har ni missat denna film, föreslår jag att ni ger den en chans någon gång, den är inte alls så tokig och effekterna står sig ganska bra även idag.

http://www.youtube.com/watch?v=HLAbTbGQcr8

HQ