Svenska
Blog
Tre Gamla Anime-favoriter

Tre Gamla Anime-favoriter

Att det snackas en hel del om anime på den här sidan har man ju inte undgått att lägga märke till. För det mesta är det serier som jag inte har någon koll på alls.

Mitt intresse för anime vaknade under min gymnasieperiod, vilket var för över 10 år sedan, och därefter har det varit ganska svalt med undantag för några små guldkorn här och där.

Så istället för att tjata om filmer som nämnts allt för många gånger, så gräver jag i arkivet och tipsar om tre härliga klassiker från det underbara 80-talet.

Fist of the North Star

Denna titel låter ju säkert bekant för de flesta av er, då det kom väll ett spel inte för så länge sedan. Men detta är filmen från 1986. Det finns även en serie på den, men den har jag dessvärre inte sett.

I den här postapokalyptiska framtids skildringen möter vi Ken med flera som spöar skiten ur ondingar på löpande band så hjärnsubstanser flyger åt alla håll och kanter. Jag orkar inte något om handlingen, men det här är riktig badass film.

Trailer

The Professional: Golgo 13

Var ett tag sedan jag såg denna nu, men det är en rätt skön film med rubbade karaktärer och en grym yrkesmördare. Filmen är från 1983.

Trailer

Urotsukidoji: Legend of the Overfiend

Den här rullen från 1989 har kallats bland de smaklösaste animeer som gjorts, här sparas det inte blod och andra perversiteter. En übervåldsam berättelse om tre världar, som består av demonerna, människodemonerna och människorna. Det ryktas om en överherre bland dessa som kommer att återfödas hos människorna för att skapa en ny bättre värld för dem alla. Filmen har även inslag av Hentai, men inte på det sättet att det utgör någon särskild upphetsning för den som tittar. Smaklös eller inte, så gillar jag historien, och för dem som vill skippa det mesta av snusket så är det den klippta versionen som är lättast tillgänglig. Finns även några uppföljare, där jag bara sett den andra delen: Legend of the Demon Womb

Trailer

HQ