Svenska
Blog
Sagan om dammråttorna Boris och Åke.

Sagan om dammråttorna Boris och Åke.

Det var en gång två dammråttor, som hette Boris och Åke. De bodde tillsammans under en säng där de brukade busa och leka med varandra. Helst av allt höll de sig där för sig själva, då de var mycket rädda för den stora stygga dammsugaren, som försökte äta upp dem ibland.

Deras favoritlek var kurragömma, då de brukade turas om att gömma sig och leta varandra. De brukade gömma sig under soffan, bakom tv-möbeln, bakom elementen, bakom toaletten och varstans det fanns ett bra gömställe.

Åke brukade alltid lyckas övertala Boris att få gömma sig först, eftersom Boris var lite smått utvecklingstörd för han hade kaksmulor i huvudet. Därför brukade nästan aldrig Boris hitta Åke.

En dag hade Åke gömt sig bakom tv-möbeln, och Boris satt i hörnet längst under sängen och räknade. Då hände det något som inte Åke hade räknat med, den stora stygga dammsugaren var i farten och lyckades nosa upp lilla Åke bakom tv-möbeln. Boris letade och letade men kunde ju inte hitta Åke, och innan det var försent blev Boris också uppäten.

Den stora stygga dammsugaren, som förövrigt var en dam och hette Sugbritt, var nu mätt och belåten, och kunde nu sova gott en tid framöver.

Snipp snapp snut, så var sagan slut.

Vad har vi då lärt oss av detta... jo, jag behöver nog städa!?

Här är en bild på två dammråttor, det är inte Boris och Åke, för de var för blyga för att låta sig bli fotograferade.

HQ