Svenska
Blog

My Top 10 80's Cartoon Intros

God afton medlemmar!

Jag har funderat länge på att göra en egen lista på mina favorit-intron från alla de gamla tecknade pärlorna som jag har växt upp med. Vissa har jag bloggat om förut, andra inte.

Så efter några om och men har jag lyckats göra någon form utav lista med dessa. En del var lätta och självklara, när jag valde ut mina kandidater, och vissa fick jag vrida och vända på hur vida de skulle få vara med eller inte.

Många av er yngre medlemmar kanske inte känner till några av dem, men ta er gärna en stund och sug in lite av det underbara 80-talet.

Kan tillägga att jag inte lagt ner överdrivet mycket tid på den, då jag helt enkelt inte orkade, utan bara ville få det gjort. Men jag är rätt nöjd ändå.

Så här ser den iaf ut...

10 - Teenage Mutant Ninja Turtles

Så många härliga minnen till ett medryckande...

...intro.


09 - Inspector Gadget

En katchig liten slinga som gärna sätter sig på hjärnan, och man mycket väl kan komma på sig själv att nynna på i tid och otid.

Inspector Gadget Intro


08 - Ulysses 31

En ganska bortglömd serie från det tidiga 80, som jag dessvärre inte såg så mycket av, men jag gillar det synthiga och svängiga introt.

Ulysses 31 Full Intro


07 - Thundercats

Thundercats rockar.. that's it!

Thundercats Intro


06 - Gummi Bears/Bumbibjörnarna

Först var jag tveksam om den överhuvudtaget skulle få vara med, men när jag tänkt klart, så insåg jag att det vore en skam att inte ta med en av de mest populära. Detta är ju bara myspys helt enkelt.

Gummi Bears Full Song


05 - Heathcliff

Denna diggar jag stenhårt, den är katchig, den svänger och man blir otroligt glad av den, synd att den är så kort bara.

Heathcliff Intro


04 - Ducktales

Först hade jag ärligt talat inte tänkt haft med det alls, och detta pga att jag inte brukar lyssna på det när jag söker nostalgi, eftersom jag helt enkelt har hört det allt för många gånger redan.
Men jag blev blev tvungen att kapitulera för mig själv... det går liksom inte att undvika att Ducktales har ett förbannat bra intro, som värmer en med glädje djupt inne i själen.

Duck Tales Full Original Version


Nu kommer vi ner till de tyngre kandidaterna,
som trots sin koppling till tecknade serier, även står sig löst som underbart rockiga låtar.

03 - Galaxy Rangers

Helt enkelt ett grymt intro, som doftar så mycket underbart 80-tal som det bara går.

No Guts No Glory


02 - Jayce and the Wheeled Warriors

Först hade jag funderingar på att ge första platsen till denna, men kom ändå fram till att ettan är trots allt vassare och fylld med så mera nostalgi än detta. Men med nästan samma motivering som ovanstående kvalar den in på andra plats och det pga av den oerhört snygga synthslingan som ligger över den.

Jayce and the Wheeled Warriors Extended Opening


01 - M.A.S.K.

Nostalgi, nostalgi och åter nostalgi!

M.A.S.K. Extended Theme Song

My Top 10 80's Cartoon Intros

Vilket är eran favorit?

HQ