Svenska
Blog

Weirdwolf's Werewolf Bonanza #2

Nu när jag äntligen kommit igång med denna bloggserie, så tänkte jag att det är väl lika bra att köra på lite granna. Och med speciell tanke på att den första filmen jag tog upp ingår i en trilogi, så kan jag ju lika gärna få dem överstökade. Så här kommer alltså den andra filmen i serien.

Jag vill dock varna för spoilers i handlingen om ni inte sett den första filmen!

Ginger Snaps: Unleashed från 2004

Efter incidenterna i den första filmen är nu Bridget själv smittad av varulvsåkomman. Hon kämpar dagligen för att försöka övervinna dess makt, genom att bland annat injicera ett serum bestående av av vätskorna från en viss växt som ska dämpa hennes transformation.

Hon råkar dock ut för en olycka och vaknar upp på en ungdomsanstalt för kvinnor med problem. Berövad på sitt motgift får hon det ganska svettigt, och försöker göra allt för att få sin dagliga dos. Till sin hjälp får hon den märkliga flickan som lyssnar till smeknamnet Ghost, som lyckats lista ut hennes hemlighet.

Samtidigt som Bridget själv gör allt för att överleva, drar hon även på sig uppmärksamhet från ett annat håll, och ingen kommer nu gå säkert.

Det som gör denna uppföljare annorlunda från den första filmen, är att de inte på något sett försöker kopiera det som redan en gång hänt, utan gör en helt annan historia. Den här filmen är om inte annat också mycket mörkare i sin ton.

Den sticker dock inte ut lika mycket som sin föregångare, men är fortfarande en helt ok rulle. Det blir kanske inte så mycket varulvsaction som man kanske kunde ha hoppats, men mystiken finns fortfarande där runt hörnet med sin närvaro.

Som varulvsfilm och även som uppföljare är den klart godkänd, och gillar ni ettan, så rekommenderar jag även denna. Tummen upp!

Ginger Snaps: Unleashed Trailer

Weirdwolf's Werewolf Bonanza #2

Någon som sett denna med?

HQ