Svenska
Blog

Fantastiska auditions!

Ibland känner jag mig väldigt sen till festen, men det är ju som man brukar säga: Bättre sent än aldrig.

Jag satt och slösurfade på youtube häromkvällen och snubblade över ett klipp från Britain's Got Talent som verkligen blåste mig av stolen.

In på scenen kliver två unga aspiranter, en alldaglig tjej och en tafatt och kraftigt överviktig kille vid namn Jonathan och Charlotte, 17 och 16 år gamla.

Jag brukar inte vara den som vill skylta med fördomar, men det går ju liksom inte låta bli att få en bild i huvudet som skriker pinsamt och fiasko, men med sina ca 25 miljoner tittare och en majoritet av positiv feedback förstod jag att något utav det ordinära väntade mig.

Men ack så fel jag hade, då detta visade sig vara något utav det bästa och mest häpnadsväckande jag sett i auditionväg, och då jämför jag även med Paul Potts och Susan Boyle.

Det kanske inte var det mest rent tekniska och spektakulära framträdandet jag sett, men det var nog potentialen som imponerade störst. Detta fick dock sitt erkännande i deras andra framträdande där deras halvsvajiga samarbete hade putsas näst intill perfektion.

Jag är helt enkelt såld!

Charlotte & Jonathan - Britain's Got Talent 2012 audition

Jonathan and Charlotte - Britains got talent 2012 2nd Semi Final

Den andra audition jag tänkte nämna är en charmig tjej vid namn Lucy Spraggan som ni säkert också redan har konfronterats med. Själv blev jag tipsad om henne så sent som idag.

Med enbart sin gitarr river hon av en egenskriven liten genialisk låt om hur det brukar kunna kännas dagen man vaknar upp efter ett vilt festande.

Lucy Spraggan's audition - Last Night - The X Factor UK 2012

Fantastiska auditions!

Jonathan & Charlotte

HQ