Svenska
Blog

Första och sista telefonSEX-linjen...

...jag någonsin har ringt!

En gång för längesedan under min ungdoms glada dagar, när jag var runt femton år, på den tiden när allt snuskigt var det mest spännande man visste här i livet, så på den fronten är det väl egentligen ingen större skillnad från vad det är idag. Men för att inte göra en historia längre än vad den behöver vara så är det väl lika bra att vi kommer till sak.

Det var i alla fall så att jag och en av mina äldsta barndomsvänner hade lokaliserat hans fars prestigefyllda herrmagasin vid dennes nattduksbord. Och detta var ju sannerligen ett stort nöje att sitta och bläddra i dem när tillfället gavs.

Förutom nakna kvinnor, reportage och annat smått och gott, så fanns det också en uppsjö av telefonnummer till mängder av olika sexlinjer. Dock var man ju inte dummare än tåget än att man visste att detta var en mycket dyr sysselsättning när vissa tog upp emot 20 kronor i minuten för ett samtal. Men mitt i bland alla nummer kunde inte min underutvecklade hjärnkapacitet låta bli att lägga märke till ett 08 nummer, vilket jag visste var riktnumret till Stockholm.

Jag kunde liksom inte låta bli att förstå varför just detta nummer skulle vara mycket dyrare än ett vanligt samtal, till låt oss säga en privatperson i samma område. Nu var inte fallet så att vi slängde oss på telefonen hemma hos min kompis det första vi gjorde, utan i vår lilla hemby fanns nämligen en telefonkiosk där det gick att ringa korta gratissamtal på ca 30 sekunder åt gången innan det bröts. Så med andra ord var det dit vi begav oss omedelbart.

Jag var dock ganska feg av mig och tordes inte ringa själv, så min kompis fick stå för den biten medan jag stod bredvid och lyssnade. En kvinna svarade och började genast fråga vad vi var ute efter för tjänster och min vän gjorde allt för att verka så seriös som möjligt tills samtalet slutligen bröts. Vi ringde genast upp igen och efter ett tag hade vi ringt upp hela 21 gånger, där de sista samtalen bestod i kortare konversationer i likhet med kuken står innan vi själva slängde på luren.

Efter vårat lilla nöje i den lokala telefonkiosken begav vi oss därefter hem till mig. Väl hemma hos mig fick min vän för sig att vi skulle ringa upp henne igen, varav jag protesterade snabbt. Men efter att ha lyckats övertala mig genom att han skulle slänga på luren på en gång så gav jag med mig. Det slutade med att han ringde två samtal och la på luren direkt. Vad det skulle tjäna till har jag fortfarande inte förstått idag.

Plötsligt ringde telefonen och som man gör när telefonen ringer, gick jag och svarade. På andra sidan luren hörde jag en kvinnoröst och min vän som hade fört våra samtal till sexlinjen kände mer än väl igen rösten mer än vad jag gjorde som bara hade stått bredvid och lyssnat tog luren av mig och la på och utbrast att det var hon från sexlinjen. Smått chockad gick jag och satte mig vid köksbordet då telefonen ringde igen.

Då svarade min kompis och mycket riktigt så var det hon igen och han stod och pratade med henne en liten stund, eller lyssnade kanske man mer eller mindre kan säga innan han till slut hängde på luren igen. Han tittade svettigt på mig och upprepade orden som hon använt mot honom, att detta skulle bli dyrt. Kallsvettiga båda två började paniken stiga i våra kroppar och i ren desperation var vi tvungen att göra något, så vi for ner till min kompis där hans mamma var hemma och vi berättade för henne vad som hade hänt. Hon lugnade ner oss genom att säga att det var säkert något hon sa bara för att vi skulle sluta ringa.

Dagarna gick och det närmade sig helg och min kompis skulle åka bort med sin morbror några dagar och jag var hemma. På måndag morgon när min egen far skulle åka på jobbet hörde jag hur han höll på att göra sig i ordning på nedervåningen innan han åkte iväg. Men det gick inte en lång stund för än han kom tillbaka och jag hörde honom ringa ett samtal, där han yttrade sig om en räkning på 4600 (jag kommer inte ihåg det exakta beloppet, men runt där) för några samtal som han inte hade ringt.

Jag känner genast hur pulsen börjar öka och nervositeten spred sig som en löpeld genom kroppen. Jag hör vart samtalet börjar luta mer och mer åt för håll och när han väl hängt på dundrar han upp för trappen med räkningen i högsta hugg och skriker rakt emot mig ifrågasättande vad detta var och vad jag hade gjort för något. Panikslagen och rädd flyger jag upp mot väggen och utbrister i mitt försvar att jag kunde förklara.

Precis som jag berättat för er tidigare hade vi endast ringt två korta samtal hemifrån mig och resten från telefonkiosken. Men det som stod i räkningen var dock att vi hade ringt hela 23 gånger och att varje samtal hade varat i 10 minuter och skulle kostat oss cirka 200 kronor styck. Men innan min far valde att tro på mina ord skulle han minsann beställa hem en telefonspecifikation och han skulle inte betala en enda krona och om det var så att jag ljög fick jag nog allt lov att sälja mopeden. Naturligtvis blev min kompis också varse om vad som hade hänt, men eftersom han inte var hemma så kunde han inte göra så mycket vid tillfället mer än att våndas.

Efter några dagar kom till slut den efterlängtade specifikationen, som mycket riktigt talade om att vi sa sanningen. Enligt den så hade vi bara ringt två gånger, och de båda samtalen tillsammans översteg inte ens en krona. Det var då min far konfronterade sexlinjen själv för att ifrågasätta vad fan de höll på med.

Han möttes först av en kvinnlig röst som började fråga vad han var ute efter för tjänster och vilken typ av flicka han önskade. Min pappas svar löd: Här önskas jävlar anamma inga flickor (jag hade gärna velat höra hennes reaktion på detta uttalande). Efter ett kort samråd min sin chef erbjöd hon sig att halvera räkningen, men min far är inte den som är den och innan allt var klart så fanns det i slutändan ingen räkning kvar att betala.

Summan av kardemumman så fick jag och min vän upprättelse och vi hade sannerligen lärt oss en läxa och detta var alltså första och sista gången jag ringt ett sexnummer.

Första och sista telefonSEX-linjen...

Har ni ringt ett sexnummer någon gång?

HQ