Svenska
Blog

Peka och klicka #5

Dags att damma av ytterligare en vilande bloggserie, åtminstone för den här gången. Jag satt nämligen och funderade på vilka spel jag skulle vilja se en remake på, och ett av dem är spelet ifråga som jag kommer att skriva om i denna del.

Det här ett spel som jag spelat många gånger och senast var bara för ett par år sedan, för tack vare scummvm-emulatorn som finns att ladda hem gratis på nätet, så har jag inga problem med att installera och spela om gamla godingar som...

Indiana Jones and the Fate of Atlanis från 1992.

På den tiden när numer framlidna LucasArts var kungarna av innovativa äventyrsspel, var de också dem som lyckades göra det främsta spelet baserad på Indiana Jones. Indiana Jones and the Fate of Atlantis är ett gammalt hederligt peka och klicka spel i bästa VGA-stil.

Precis som titeln syftar på så handlar äventyret kort och gott om att gå till botten med legenden om det försvunna Atlanis. Naturligtvis är det nazisterna som är i farten igen och ute efter mytomspunna krafter.

Tidigt i spelet får du dessutom välja ett av tre olika alternativ som lämpar sig bäst just för dig att ta sig igenom äventyret. Antingen låter du ditt kvinnliga intresse Sophia följa med på resan, eftersom två tänker bättre än en, eller så väljer du att ta dig an spelet genom att tänka själv, eller det sista valet som låter dig använda nävarna.

Resan efter ledtrådar tar dig sedan från allt till utgrävningar på Island, Amazonas djungler, Azorerna, Monte Carlo och Saharas öken med mera innan den slutgiltiga destinationen.

Fate of Atlantis innehåller som vanligt i LucasArts ledning en hel del kreativa pussel, skön humor och mycket charm.

Efter de lyckade specialversionerna av Monkey Island 1 och 2 så är jag inte förvånad om att vi någon gång i framtiden får se en minst lika trevlig remake av detta tidlösa mästerverk, för Indiana Jones and the Fate of Atlantis är den riktiga fjärde filmen i serien som vi aldrig fick se på vita duken men väl hemma på våra datorer.

På länken nedan kan ni ser hur allting börjar, samtidigt som ni får en liten inblick i vad jag pratar om.

Indiana Jones and the Fate of Atlantis - Intro

Peka och klicka #5

Någon fler här på Gr som spelat detta underbara spel?

HQ