Svenska
Blog

I want to play a game

Allt eftersom min samling av Blu-ray filmer har vuxit de senaste åren, har jag ju också passat på att uppgradera en hel del av mina favoriter från tidigare format. Detta leder ju i sin tur till att man då har en massa DVD-filmer som man förmodligen aldrig kommer att röra mer, och inte erhåller de något större värde heller. Byta in dem på Gamestop eller sälja dem Blocket och Tradera kändes inte särskilt aktuellt, eller ens värt besväret för den delen. Men det fanns nämligen ett alternativ kvar.

Här i Sundsvall finns en lokal butik som heter Videodrome, som handlar mycket med film och lite andra saker kring det. Jag var till exempel in där strax efter jul och inhandlade min Wolfman-figurine. Jag passade då på att fråga vad man kunde tänkas få för en DVD-film i inbyte, och han svarade nånstans mellan 10 och 15 kronor. Det lät helt rimligt i mina öron, och betydligt mycket bättre än Gamestops tre till fyra kronor.

Så häromdagen samlade jag ihop mina överblivna filmer och tänkte att det kunde ju trots att vara intressant att se vad man kunde tänkas kunna få för dem, och skulle jag få cirka 250 kronor för alltihop hade jag varit nöjd. Det var ju trots allt några ex-rental filmer i högen, och inte ens jag skulle värdera dem speciellt högt. Men hur som helst när han värderat mina filmer drog han till med hela 430 kronor att plocka saker ur butiken för, vilket var långt över förväntan, så jag blev mycket tillfredsställd.

Nu hör det till saken att i denna lilla butik kan man inte jämföra priserna med vad som går att hitta på nätet, eller i vanliga butiker, och mycket som finns där är rena överpriserna i min mening. Nu säger jag inte att han är dyr på allt och att det inte går att fynda där, men för de 430 kronorna jag hade fått fanns inte särskilt mycket som lockade mina ögon. Fast tomhänt skulle jag ju naturligtvis inte komma hem.

Det fanns trots allt en sak som fångat min uppmärksamhet, för där längst uppe på en hyllkant stod en stor box med en mycket åtråvärd figur till min samling som jag länge varit sugen att skaffa någon form av variant av. Nämligen Jigsaw's docka med sin lilla trehjuling från Saw-filmerna. Jag älskar den första filmen, och resten ser jag mer eller mindre som ren guilty pleasure och finner dem oerhört underhållande enligt min mening.

För den figuren ville han ha 389 kronor vilket betyder att nästan hela min ihopskrapade summa skulle gå åt till att investera i den, men efter lite om och men kunde jag i slutändan inte hålla mig och han fick självklart följa med mig hem.

I want to play a game

På baksidan finns också en knapp som ska få honom att säga sina ökända repliker från filmerna, men jag misstänker att batterierna har hunnit blivit gamla eller nåt, för den fungerar inte. Får skaffa några nya senare, men annars är det inte någon större skada skedd i alla fall, jag överlever nog.

HQ